VALCO-laboratoriot testaa: Korvavalcot - VALCO
Blandade Skrifter

VALCO laboratories test: öronlampor

vid Valco Laboratoriot

Dessa trådlösa öronsnäckor var ganska intressanta öronvaxsamlare.

Vi har ofta i hemlighet skrattat åt människor med öronsnäckor som ser ut som Apple-snus som hänger från deras öron. Men i själva verket var vi avundsjuka när vi inte hade råd att köpa dem och till slut skaffade våra egna öronsnäckor.

Första intrycket var inte alls särskilt positivt. Ljudkvaliteten på öronsnäckorna imponerade inte med sin ljusstyrka eller något annat för ett öra som är van vid ljudkvaliteten hos ett söndagsfan. Knapparna lämnades därför på bordet för att samla damm ett tag.

Earvalco trådlösa öronsnäckor

Knapparna är dock lätta att stoppa i fickan när man inte vill släpa runt på större hörlurar och de var snart tillbaka i användning. Jag testade dock samtalsfunktionerna några gånger och de överraskade mig positivt, eftersom anslutningen och mikrofonens hörbarhet är de viktigaste faktorerna i ett samtal.

Men det bästa med dessa prylar är deras bekvämlighet. Du kan bekvämt lyssna på podcasts och radioprogram på gården utan att ständigt behöva hålla på med knutarna i kablarna.

Fodralet visade sig också vara mycket praktiskt. Knapparna får plats i fickan på även de tajtaste jeans när du är ute på en stadsrunda, och batteritiden är förvånansvärt bra.

Korvavalco trådlösa öronsnäckor

Med lite frekvensjustering blev ljudkvaliteten till slut ganska acceptabel. Du kan justera frekvenskorrigeringen direkt från Spotify, åtminstone på iPhone (kugghjulsbild -> Uppspelning -> Equalizer). På Android måste du tydligen installera en separat equalizer-app.

Knapparnas placering på örat verkade också ha en ganska stor inverkan på lyssningsupplevelsen. För långt in var basen överstyrd och för långt ut var basen dämpad. Det går inte att få ut mellanregister ur så små prylar om man inte skruvar upp volymen relativt högt.

Det bästa med dessa knappar var dock att de gled in under paddlarna så bekvämt att en tråkig dag på jobbet omedelbart blev trevligare av musiken. Förbaskat praktiskt. Plötsligt kan man tänka sig att de skulle fungera bra när man till exempel kör motorcykel eller snöskoter, om det fanns plats i hjälmen.

Jag har gradvis vant mig vid att använda dessa som mellanhörlurar för alla typer av arbete, och de är perfekta för det, och du behöver inte skämmas för dem i kollektivtrafiken, eftersom det inte finns några svamp- eller snorliknande klumpar som sticker ut ur dina öron.

Trådlösa öronsnäckor i örat

Vi skulle inte sälja dem om vi inte tyckte att de var värda att köpa till det här priset. Om du verkligen är en hifist måste du spendera fyra gånger så mycket för att få riktigt jävla bra knappar. De här ger bara utmärkt valuta för pengarna.

Sammanfattning

+ jävligt praktiska

+ Bra batteritid

+ praktisk storlek och fodral

- kräver utjämning för att lyssna på musik

- känslig för position (se text)

- blir ganska högljudd ganska snabbt

 

Relaterade artiklar
NL25-nappikuulokkeet: Matkalla kohti parhautta - VALCO

NL25 Hörlurar: På väg mot storhet

Valco Oy pitää kiinni Puolangalle suunnatuista investoinneista lakkoilusta huolimatta - VALCO

Valco Oy förblir åtaget till investeringar i Puolanka trots strejker

Markus Eronen kuulokeyhtiö Valcon vauhdittajaksi merkittävällä pääomasijoituksella. - VALCO

Markus Eronen blir en viktig katalysator för Valco med en betydande kapitalinvestering.

Tiedote: Valco on päättänyt tehdasinvestoinneista Puolangalle - VALCO

Pressmeddelande:Valco har beslutat att investera i en fabrik i Puolanga