Köp hörlurar, vi planterar ett träd och världen räddas !

Valco vill framstå som de goda och sälja många hörlurar. Eftersom andra nuförtiden gör sådant här, beslutade vi att starta vår egen miljökampanj. Naturligtvis är det greenwashing när ett företag gör något sådant här. Ingen idé att hymla. Låt oss vara ärliga. Detta är dock en bra sak, eftersom det inte bara gynnar miljön utan också ger oss pengar.

Inom ramen för denna kampanj sätter vi som mål att plantera ett träd för varje sålt hörlurspar – detta gäller även redan sålda. Vi planterar dem inte efter hand som hörlurarna säljs, utan alltid i en enda omgång (som plantering går till).

Till skillnad från andra företags greenwashing-kampanjer går vi själva till de avlägsna myrarna och planterar (nästan) alla utlovade plantor med våra egna händer. Vi har inte råd att anlita ungdomsorganisationen för Centerpartiet, så vi planterar själva och tvingar våra barn och familjemedlemmar att delta.

Okej, förutom de plantor vi själva planterar, måste vi också skaffa plantor från andra ställen, vi har inte kapacitet för allt. Detta beror på att försäljningen har överträffat förväntningarna.

Valcos plantering började våren 2021, och redan under den första sommaren, ensamma och tillsammans med andra, har vi planterat långt över tiotusen trädplantor, vilket motsvarar flera hektar skog. Av dessa planterade vi ungefär hälften med våra egna händer.

Om allt går bra, köper vi mer mark att plantera och låta växa. Där kan ekorrar springa fritt och kaniner para sig.

10 000 trädplantor = mycket bundet koldioxid

Enligt en studie (Malmodin & Lundén, 2018) säljs 320 miljoner hörlurar varje år i världen. Deras totala "koldioxidavtryck" är 3,2 miljoner ton koldioxidekvivalenter (eller något sådant). Baserat på detta visar en enkel beräkning att koldioxidavtrycket för ett par hörlurar är 10 kilogram. Rätta oss om vi har fel, matematik är inte vår starka sida. Det ser man redan på marginalerna.

(3,2 M ton CO2 / 320 M hörlurar = 0,01 ton CO2 / hörlur)

Enligt en annan kommersiell trädplanteringskampanj motsvarar plantering av 43 träd 10 000 kilogram koldioxid. Från detta kan man dra slutsatsen att plantering av ett träd motsvarar 233 kilogram utsläppsminskning. Vid det här laget blir siffrorna förvirrade, men med andra ord, varje par hörlurar du köper från oss räddar världen för ganska många par hörlurar.

Genom att köpa Valco Brusreducerande Hörlurar kompenserar du alltså mer än du förbrukar.

I själva verket kompenserar du allt du kan köpa från oss. Och om våra siffror är helt fel, kompenserar du ändå något. Genom att köpa tillräckligt många par hörlurar för företaget, kan du kompensera VD:ns resa till Pattaya. Om du vill kan du även kompensera för otrohet och en liten penis.

Nej, seriöst, miljöskydd är ingen avlatshandel. Så tänk inte att nu när du har kompenserat kan du göra vad du vill. Hur som helst, dessa är förmodligen de enda hörlurarna i Finland vars utsläpp på något sätt har kompenserats.

raimo_trees - VALCO

Kompensation och Anställning av Entreprenörer

Det vore helt fel att ljuga och säga att vi gör detta enbart av godhet. Målet med denna greenwashing-kampanj är främst att sälja nya hörlurar, men naturligtvis också att rädda världen på vårt eget sätt.

Ju fler hörlurar som säljs, desto närmare är vi det slutliga målet, nämligen att bygga Dödsstjärnan i omloppsbana.

Som en bonus lovar vi att filma material från planteringshändelserna för sociala medier. Så, du kan sitta på din soffa, dricka lemonad och lyssna på din favoritmusik genom fantastiska hörlurar med gott samvete, medan du skrattar åt entreprenören som blir uppäten av älgflugor i skogen.

Nämnd studie om hörlurarnas koldioxidavtryck: Malmodin, J., & Lundén, D. (2018). The Energy and Carbon Footprint of the Global ICT and E&M Sectors 2010–2015. Sustainability, 10(9), 3027. doi: 10.3390/su10093027

Hur kan jag delta? - Köp hörlurar