Blandade Skrifter

VMK25 säätäminen studiokäyttöön - VALCO

VMK25 Justeringar för Studiobruk

Hur gör du Valcos VMK25-hörlurar till världens bästa studiörlurar? Jag, Valcos produktdesigner, masteringingenjör och allmän ljudguru Jasse “Jazmanaut” Kesti, berättar i detta blogginlägg hur Valco VMK25-hörlurar kan bli högklassiga studiörlurar med brusreducering när de är trådbundna.

Läs mer

Halutaan palkata: Kolmannen luokan kätyri - VALCO

Sökes: en tredje klassens Minion

Erövringen av galaxen fortsätter och vi behöver offerbara minions för den planerade Valcos dödsstjärna. Med andra ord, för att vara världens trevligaste onda korporation och betjäna våra kunder bättre, har vi beslutat att öppna en kundserviceenhet i Kajaani, Finland, och...

Läs mer

NL25-nappikuulokkeet: Matkalla kohti parhautta - VALCO

NL25 Hörlurar: På väg mot storhet

NL25 är en hörlur som, blygsamt sagt, är bättre än alla andra hörlurar (i samma prisklass) kombinerat – utmärkt ljudkvalitet, designad av den världsberömda Jussi Timonen, fysiska knappar (eftersom touchkontroller är irriterande), och den senaste chipset-teknologin.

Läs mer

Valco Oy pitää kiinni Puolangalle suunnatuista investoinneista lakkoilusta huolimatta - VALCO

Valco Oy förblir åtaget till investeringar i Puolanka trots strejker

Finlands ledande tillverkare av Valco-märkta brusreducerande hörlurar, Valco Oy, meddelar att företaget kommer att fortsätta sina planer på att investera i Puolanka, trots de politiska strejkerna som skakar hela landet.

Läs mer

Markus Eronen kuulokeyhtiö Valcon vauhdittajaksi merkittävällä pääomasijoituksella. - VALCO

Markus Eronen blir en viktig katalysator för Valco med en betydande kapitalinvestering.

Valco Oy, en ledande finsk tillverkare av hörlurar, meddelar att man har fått en betydande investering från Markus Eronen, den tidigare ägaren av EL-Parts Oy, ett grossistföretag inom elbranschen. Målet med Eronens investering är att möjliggöra de drömmar som Valcos grundare länge haft, från förstklassiga sportbilar och stora guldklockor till majestätiska båtar.

Läs mer

Tiedote: Valco on päättänyt tehdasinvestoinneista Puolangalle - VALCO

Pressmeddelande:Valco har beslutat att investera i en fabrik i Puolanga

Valco är en ledande inhemsk tillverkare av hörlurar, listad på flera ställen. Företaget levererar hörlurar och annan ljudutrustning till hela världen på nyckelfärdig basis. På lång sikt förväntas det projekt som Valco planerar att skapa mellan fem och tio miljoner arbetstillfällen i Finland.

Läs mer

Asiakaskyselyn kukkasia - VALCO

Blommor från kundundersökningen

Även i maj skickade vi ut en kundundersökning till dem som prenumererar på nyhetsbrevet. Resultatet var som att kasta bröd till tjurarna. Vi vet inte varför eller hur, men ett mycket långt frågeformulär med en mängd dumma frågor besvarades av nästan 2 000 personer, vilket som stickprov redan är tillräckligt för att förutsäga valet av nästa president.

Läs mer

Kuoleman spiraalin jälkilöylyt (eli miten firma ei mennytkään vielä nurin) - VALCO

Efterdyningarna av dödsspiralen (hur företaget inte gick i konkurs trots allt)

Som många som följt Valco vet hade vi förra året (2021) ett riktigt tungt bakslag. Inte nog med att räntan drev upp kostnaderna och vi drabbades av leveransproblem, utan ett stort antal av headseten fick ett latent minnesfel på grund av ett komponentfel. Ett litet komponentfel ledde till att tusentals hörlurar återkallades, kunderna blev upprörda (förmodligen inklusive dig) och vi hotades av en dödsspiral.

Läs mer

Kuoleman spiraali (eli miten firma melkein meni nurin) - VALCO

Dödsspiralen (eller hur företaget nästan gick i konkurs)

Jag hoppas att det här inlägget når så många av er som möjligt, för vi har en hel del att förklara. 2020 gick väldigt bra. I slutet av året lanserade vi hörlurarna VMK20, som inte bara blev en kritikersuccé utan...

Läs mer