Finlands ledande tillverkare av Valco-märkta brusreducerande hörlurar, Valco Oy, meddelar att företaget kommer att fortsätta sina planer på att investera i Puolanka, trots de politiska strejkerna som skakar hela landet.

Valcos direktör, Raimo Valconen, tror att politiska eller andra strejker inte kommer att påverka Valco eftersom "Våra produkter är ständigt slutsålda, och leveranstiderna är så långa ändå att ingen strejk ens når våra kunder."

Valconen tror inte heller att strejkaktionen någonsin kommer att spridas till Valco, eftersom nyheter om strejker – eller något annat – anländer till Puolanka lite senare än till andra om råden.

"Även om resten av världen stannar, fortsätter Valco att röra på sig. Vi är övertygade om att när andra återvänder till sina skrivbord, är vi redan ett steg före och har gått hem," tillägger Valconen entusiastiskt. Dessutom misstänker han att företagets anställda är så pass lata i vilket fall som helst att deras strejkande inte skulle ha någon betydelse.

Valco Oy är engagerat i att investera i Puolanka och ser detta inte bara som ett förtroende i Puolangas livliga ekonomiska aktivitet och måttligt alkoholiserade invånare, men också som en möjlighet att stärka företagets ställning på de intergalaktiska marknaderna.

Valco anser att upphörandet av investeringar från alla andra företag, nedstängningar av produktionsanläggningar och konkurs på grund av strejker är till företagets fördel. På detta sätt kan Valco lättare anställa den nödvändiga arbetskraften från den fria marknaden för Puolanka Hörlurar och Dödsstjärnans fabrik.

"Fabriken behöver dock fyra till fem miljoner arbetare. Först fyra arbetare för att montera hörlurarna och till sist fem miljoner för att bygga Dödsstjärnan. Enligt våra beräkningar kommer det vid denna takt att finnas tillräckligt med folk tillgängligt på den fria marknaden under de kommande åren," påminner Valconen.