Vi skulle gärna höra från dig!

Använd detta formulär för att kontakta oss. Vi är intresserade av din feedback och välkomnar förslag på nya produkter.


Observera! Om du har problem med en produkt och vill byta, reparera eller returnera den, kan du returnera din beställning kostnadsfritt per post (även om du beställde via en kurirtjänst).


Packa din försändelse omsorgsfullt och bifoga en lapp där du anger orsaken till returen och VEM som returnerar den. Vi kan inte läsa tankar, så en lapp är en viktig del av returen.


Alla inrikes returer via Postens serviceställe.


Skriv VALCO OY, vårt referensnummer 652876, högst upp på varan och ta den till närmaste postkontor. Inget annat.

Företagets försäljning

Vill du köpa en speciell företagspresent till ditt företag eller hörlurar till hela personalen? Visste du att brusreducerande hörlurar för anställda ökar arbetseffektiviteten med 12% och minskar risken för uppror med upp till 64%*?


(Källa: Stetson & Harrison Institute-studie, som vi själva har hittat på)


Behöver ditt hobbyteam en viss produkt i stora kvantiteter? Har du något roligt eller lukrativt i åtanke?


Oroa dig inte, använd formuläret nedan för att kontakta VALCOO så ordnar vi det - rättvist, ärligt och viktigast av allt, till ett rimligt pris. Vi är ivriga entreprenörer och vi är intresserade av möjligheter som är lite knäppa!

Bli återförsäljare

Har du en mystisk gitarrsträngbutik i Lappland? Kontakta oss och börja sälja eller marknadsföra Valcos produkter.


Vi vill gärna ha återförsäljare och partners för våra produkter. Bli en del av Valcos Death Star-projekt eller lid när vi slutligen lägger under oss hela universum.

E-post till kundtjänst

info@valco.fi

Du kan också hitta oss här

Prenumerera på Valcos nyhetsbrev

Vi har förmodligen världens bästa e-postreklam eftersom vi inte skickar några automatiserade e-postmeddelanden, utan varje meddelande är ett brev från säljaren. Valcos nyhetsbrev ger dig alltid de senaste Valco-nyheterna, oavsett om det är en ny produkt eller en bastukväll för personalen.

Det är värt att prenumerera! Det kostar ingenting och vi har det allra bästa innehållet - och absolut inte för ofta eftersom vi är så lata. Fortfarande inga automatiska meddelanden till kunder (förutom för att bekräfta att de har anslutit sig till listan).