Valco Oy, en ledande finsk tillverkare av hörlurar, meddelar att man har fått en betydande investering från Markus Eronen, den tidigare ägaren av EL-Parts Oy, ett grossistföretag inom elbranschen. Målet med Eronens investering är att möjliggöra de drömmar som Valcos grundare länge haft, från förstklassiga sportbilar och stora guldklockor till majestätiska båtar.

Efter att ha sålt sitt företag och därefter upplevt flera års arbetslöshet, kommer Eronen nu att gå med i Valcos dagliga verksamhet som en GM, eller 'Get Money'. I denna roll kommer han att fokusera på att stärka och utöka företagets finansiella resurser.

Eronen är känd som en obeveklig affärsman, i vars händer utmaningar blir möjligheter och skulder blir tillgångar. Eronen har lovat att arbeta outtröttligt för att förverkliga de drömmar som Valcos grundare hade.

Valcos mer eller mindre imaginära VD, Raimo Valconen, är full av förväntningar: "Vi är mycket glada över att Markus ansluter sig till oss. Han kommer inte bara med den nödvändiga finansieringen utan har också för avsikt att arbeta. Bristen på båda har varit en svaghet i vårt företag från början."

Denna investeringsprocess visar på Valcos förmåga att agera snabbt och effektivt. Sökandet efter en investerare började på måndagen, och på onsdagen var Markus Eronen ombord, med investeringsavtalet överenskommet. Detta återspeglar Valcos och Eronens gemensamma beslutsamhet och snabba agerande.
Henri Heikkinen, en av Valcos grundare, kommenterade: "Därefter funderade jag på att gå till en bilhandlare."

Med Markus Eronens investering planerar Valco Oy att utöka sin verksamhet och lansera ännu fler innovativa hörlurar på marknaden. Valcos mål är inte bara att bli det mest kända och framgångsrika finska konsumentvarumärket i världen, utan också att bygga en dödsstjärna och lägga under sig hela universum.