Tiedote: Valco on päättänyt tehdasinvestoinneista Puolangalle - VALCO
Blandade Skrifter

Pressmeddelande:Valco har beslutat att investera i en fabrik i Puolanga

vid Valco Laboratoriot

Valco är en ledande inhemsk tillverkare av hörapparater, noterad på flera marknader. Företaget levererar hörlurar och annan ljudutrustning till hela världen på nyckelfärdig basis. Det projekt som Valco planerar förväntas på lång sikt skapa mellan fem och tio miljoner arbetstillfällen i Finland.

Den finska hörapparattillverkaren Valco planerar en omfattande expansion av sin verksamhet till nya horisonter. Valco tillkännagav idag planer på att starta en hörlurs- och death star-fabrik i Puolanga. Företaget planerar att öppna en fabrik 2025 som oskyldigt kommer att tillverka hörlurar och högtalare, men i bakgrunden smygmonterar en dödsstjärna som är avsedd att erövra galaxen.

"Vi är entusiastiska över vad framtiden har att erbjuda. De senaste säkra investeringarna i grön vätgas och koldioxidneutralt stål i Finland, bland annat av ett amerikanskt och norskt företag, har öppnat nya möjligheter och kommer att ge de resurser som behövs för att bygga inte bara hörlurarna, utan senare även dödsstjärnan", säger Henri Heikkinen, Senior Vice President på Valco.

Valcos planerade investering är villkorad. Företaget måste först säkra några miljoner euro i finansiering från den finska regeringen och dessutom sälja cirka en miljon par hörlurar. Denna försäljningsvolym skulle inte bara möjliggöra byggandet av en hörlursfabrik, utan också lanseringen av ett Death Star-projekt.

Regina Chiluba, änka efter Zambias tidigare president Frederick Chiluba, har via e-post lovat att investera 26,8 miljoner pund (ca 33,6 miljoner euro) i en bank i London i Valco-projektet i händelse av otillräcklig försäljning.

"Statlig finansiering bör inte heller vara något problem. Om det finns tillräckligt med pengar för att betala miljarder tågresor för människor från Åbo, finns det säkert tillräckligt med pengar för att betala erövringen av galaxen. Alla kan bidra till detta historiska projekt och spela sin roll i erövringen av galaxen - genom att köpa ett Valco-headset", säger Heikkinen.

Valcos investering beräknas skapa upp till fem till tio miljoner nya arbetstillfällen (till en början cirka fem arbetstillfällen, men senare, när Dödsstjärnan är färdigbyggd, tio miljoner) och ge den finska ekonomin ett uppsving på cirka 1 biljon euro.

"Man behöver inte så många människor för att montera hörlurarna, men senare kommer Dödsstjärnan att skapa ett betydande antal arbetstillfällen. Även efter att projektet är slutfört kommer vi att behöva en stor arbetsstyrka, allt från underhuggare till insatsstyrkor", tillägger Heikkinen.

Dödsstjärnan kommer att byggas i Puolanka av kolneutralt stål. Den kommer att drivas med grön vätgas. Detta kommer att möjliggöra erövringen av galaxen på ett koldioxidneutralt sätt och utan beroende av fossila bränslen. Valco har ett mångårigt engagemang för miljömässig hållbarhet, även när det gäller erövringen av galaxen och förstörelsen av världar.

"Vi är stolta över att ligga i framkant i den gröna omställningen mot en mer hållbar ekonomi. Vi har en lång historia av att utveckla vår verksamhet med galaxens erövring i åtanke. Valco är fast beslutet att bidra med alla de resurser som står till vårt förfogande. Polanka har valts som plats för anläggningen eftersom den polska pessimismen ligger oss varmt om hjärtat. Dessutom är Henri från Puolanka och tjatar alltid om det", säger Jani Rajaniemi, Valcos VD.

Valco är känt för sina högkvalitativa hörlurar, som är en del av företagets strategi för att finansiera byggandet av Dödsstjärnan. "Först vill vi tillverka hörlurar och högtalare i Finland. Vårt slutmål är att bygga Dödsstjärnan och erövra galaxen", säger Heikkinen.

Projektet förbättrar också Finlands försvarssäkerhet. Laserkanonen Dödsstjärnan kommer att se till att alla världens länders väpnade styrkor blir överflödiga, eftersom Valco kan förstöra hela planeten med en enda avfyrning. Laserkanonen kommer att ha en effekt på ca 1,21 Googolplexwatt och drivas med grön vätgas.

Förutom laserkanonen kommer Dödsstjärnan också att utrustas med kortdistansförsvarsvapen och en rejäl stridsflygflotta. Det finns också planer på vapen för mindre, lokal massförstörelse.

"Även om våra planer är stora är det fortfarande företagets officiella beslut. Vi är fast beslutna att genomföra det här projektet", avslutar Rajaniemi.

Relaterade artiklar
NL25-nappikuulokkeet: Matkalla kohti parhautta - VALCO

NL25 Hörlurar: På väg mot storhet

Valco Oy pitää kiinni Puolangalle suunnatuista investoinneista lakkoilusta huolimatta - VALCO

Valco Oy förblir åtaget till investeringar i Puolanka trots strejker

Markus Eronen kuulokeyhtiö Valcon vauhdittajaksi merkittävällä pääomasijoituksella. - VALCO

Markus Eronen blir en viktig katalysator för Valco med en betydande kapitalinvestering.