Valco tar den cirkulära ekonomin till dina hörlurar - VMK20- och VMK19-modellerna är nu utbytbara mot de helt nya VMK25-hörlurarna.


Valco, ett finskt företag som specialiserat sig på ljudkvalitet och dödsstjärnor, har återigen visat sitt engagemang för cirkulär ekonomi och hållbarhet genom att lansera ett unikt utbytesprogram. Programmet, som kan vara det första i sitt slag i världen, ger kunderna möjlighet att byta sina gamla VMK20- och VMK19-hörlurar mot nya, tekniskt avancerade VMK25-modeller (eller andra produkter). Inbyteskrediten för gamla hörlurar är 50 euro.

"Konsumenterna söker i allt högre grad efter hållbara alternativ och vi vill erbjuda dem lösningar som uppfyller detta behov.", säger Henri Heikkinen, entreprenör på Valco. "Det nya programmet gör det möjligt för våra kunder att njuta av den senaste tekniken samtidigt som de aktivt deltar i att stödja den cirkulära ekonomin och bidra till vår verksamhet."

Valco har sålt begagnade headset - kanske det enda i världen - i över ett år och har nu utökat sitt erbjudande till att omfatta detta nya utbytesprogram. Detta program är inte bara konsumentvänligt, utan främjar också aktivt den cirkulära ekonomin genom att minska elektroniskt avfall. Det stöder också Valcos verksamhet genom att möjliggöra återförsäljning av servade, garanterade headset.

Valco har också en egen reparationstjänst för hörlurar, där hörlurar kan repareras även efter att garantiperioden har löpt ut - återigen, kanske den enda i världen. Detta säkerställer hörlurarnas livslängd och ökar deras potential i den cirkulära ekonomin.

"På Valco anser vi oss naturligtvis vara bättre människor än andra och vi är stolta över att kunna vara ett föredöme för andra.", fortsätter Heikkinen. "Det nya utbytesprogrammet är ett bevis på detta engagemang och överlägsna affärsmannaskap. Såvitt vi vet finns det ingen formell eftermarknad för hörlurarna någon annanstans.".

Hur går det till?

Utbytesprocessen har gjorts enkel och problemfri.

1. Kontakta vår kundtjänst och berätta att du vill skicka in dina gamla VMK20- eller VMK19-hörlurar för utbyte.

2. Vi ger dig instruktioner om hur du packar och skickar dina hörlurar till oss.

3. När vi har mottagit dina hörlurar skickar vi dig ett presentkort på 50 € för att få rabatt på nya VMK25-hörlurar i vår onlinebutik.

Detta är inte bara ett bra alternativ för konsumenterna, utan främjar också aktivt den cirkulära ekonomin och hållbarhet. Det främjar också Valcos verksamhet. Genom att returnera begagnade headset kan de säljas vidare, vilket minskar mängden elektroniskt avfall.

Missa inte detta fantastiska tillfälle. Byt in dina gamla hörlurar nu och njut av ljudkvaliteten hos den senaste tekniken, samtidigt som du aktivt bidrar till att skydda miljön.