Pulasorsat käyttötestissä - VALCO
Blandade Skrifter

Duva duckar i användningstest

vid Valco Laboratoriot

På Valcos Facebook-sida bad jag om att få testa hörlurarna och till min förvåning svarade företaget. De sa att de hade tyckt synd om min Facebook-profil och beslutat att ge mig hörlurarna på villkor att jag skriver en recension. Så jag är inte en vän eller kusin till en försäljare, bara en slumpmässig kille.

Jag är ingen särskild hifist. Mina tidigare hörlurar kostade dubbelt så mycket som de jag köpte från ett grannföretag och bullret var värre och ljudet var mer unket. Jag kände mig lite förbannad när skiten fortfarande föll isär efter ett par månader och ersättningen efter ett par veckor. Dessa har fungerat ok så här långt åtminstone.

Det första som slår en när man öppnar produkten är förpackningen. Det är nämligen inte tidningspapper och det har text på sig i lontook. Men efter att ha öppnat förpackningen fick entreprenören nästan en omedelbar skitstövel när en av kopparna var kvar längst ner i lådan.

Problemet var dock inte så stort, eftersom båda kopparna enkelt kan knäppas av och på och framför allt inte bara tas bort utan också sättas tillbaka intakta.

Så det var inget fel på hörlurarna, men förmodligen hade postkontoret sparkat mitt paket hårdare än vanligt.

 

brusreducerande hörlurar

 

Det första testet med hörlurarna var lämpligt tajmat för resan Vihti-Kajaani, där jag fann att åtminstone bergsserenaden och Reginas drömmar kunde höras fint över morrningarna från diesel-Mercedesen, även om volymen var förvånansvärt hög i Mercedesen.

Trots försäljarens påståenden är motljudsegenskaperna enligt min mening mycket bra.

Motljudet, åtminstone på planet, fungerar mycket bättre än i ett par hörlurar som jag har provat tidigare, och hörlurarnas design belastade inte mitt huvud vid något tillfälle, trots långa perioder av användning. Dessutom passar de stora tunnlarna i öronen bra inuti kuddarna.

Ljudkvaliteten är inte direkt fantastisk, men det är fortfarande en bra okoo-nivå. Det går alldeles utmärkt att lyssna på filmer och podcasts på språng, eller till och med lyssna på det bästa från Mati och Tepo för att fördriva tiden.

 Hörlurar med brusreducering

Duvorna är inte förstahandsvalet för någon hifist, men priset är i linje med det. Förhållandet mellan pris och kvalitet är utmärkt. För de mindre fattiga kan jag rekommendera att köpa dem, även om det bara är på grund av manualen, som är ganska typisk Valco-stil.

Förutom alla bra egenskaper har Pulasors också följande dåliga egenskaper:

Motljud eliminerar överflödigt buller, men tyvärr hjälper det inte mot a) skrikande barn, b) tjatande fruar eller c) Popeda.

 T: Jussi

Relaterade artiklar
NL25-nappikuulokkeet: Matkalla kohti parhautta - VALCO

NL25 Hörlurar: På väg mot storhet

Valco Oy pitää kiinni Puolangalle suunnatuista investoinneista lakkoilusta huolimatta - VALCO

Valco Oy förblir åtaget till investeringar i Puolanka trots strejker

Markus Eronen kuulokeyhtiö Valcon vauhdittajaksi merkittävällä pääomasijoituksella. - VALCO

Markus Eronen blir en viktig katalysator för Valco med en betydande kapitalinvestering.

Tiedote: Valco on päättänyt tehdasinvestoinneista Puolangalle - VALCO

Pressmeddelande:Valco har beslutat att investera i en fabrik i Puolanga