Valcon suuri kuulokeodysseia 2019! - VALCO
Blandade Skrifter

Valcos stora hörlursmässa 2019!

vid Valco Laboratoriot

Låter det som en storslagen titel? Det är precis vad det är.

Men låt oss börja i början av året, när jag hoppade på det här hjul- och bromslösa tåget.

Vem är "jag"? Oroa dig inte, det kommer att bli namedropping senare, så att de svagare kommer att bli förskräckta och finnarna kommer att skämmas.

Jag insåg tidigt på året att jag behövde asiallisia gegenamelukuulokkeita för min resa och hör och häpna, Facebook-algoritmen läste min alfavåg och pukkasi näkyviin samalla sekunnilla Valco reklaamoksen, jossa minulle kaupattiin (tai vittuiltiin päamaa, jag är fortfarande inte säker) Pulasorsia ja Sorsia tms. tms. kummallisia kuulokkeita.

Nåväl, jag mejlade killarna från den sessionen, presenterade mig artigt och bad om möjligheten att få provköra deras telefoner och skriva min upplysta feedback om prylarna.

(Innan jag går vidare vill jag bara påpeka att jag är ganska passionerad när det gäller hörlurar och att min förståelse för dem är ganska djup)

Jag lyssnade och misshandlade dem ett tag, tog isär dem och undersökte vad de faktiskt åt och sedan berömde jag dem genom att kritisera de nuvarande modellerna och säga att de är bra för priset men att de slösar bort en chockerande mängd potential.

Jassen valco verstas

Svaret, i Valco-stil, var att:

Tja, designa en bättre själv, så säljer vi den..."

Jag behövde inte mer uppmuntran. Snart befann jag mig på pojkarnas kontor, drack öl och ritade ett kyrkligt typsnitt på ett blädderblock. Därefter började jag och några andra ingenjörskillar att arbeta fram ett recept på utmärkta hörlurar.

Nu kan det vara dags att presentera mig själv och nämna namnen

Jasse Valco Studio

Jag heter Jasse "Jazmanaut" Kesti och jag är en audiofil.

Jag har haft ljudarbete som yrke i tjugo år nu, både i studion och live.

Du kan hitta ett hundratal skivor på internet med mitt namn på, och det finns musik du kan söka efter som jag inte skulle ha valt, från Power Mixer till Jorma Hynnise. Från Texas Bassoon till National Ballet.

Under de senaste åren har jag mixat live för Tuure Kilpeläinen, Elastis, Laura Närhe, Jukka Poika, Emma Salokoski, Soul Captain Band och många andra artister på första och andra raden. För att inte tala om systemdesign och ljudmastring.

Numera driver jag också min egen masteringstudio Kesthouse, som du hittar på www.kesthouse.com

jasse festival valco

Så kompromisslös ljudkvalitet är av yttersta vikt för mig och något jag har strävat efter i hela mitt vuxna liv. Och det är ingen liten fråga. Enbart teknik och en omfattande förståelse av ljudets fysik är inte tillräckligt, psykofysik måste läggas till i ekvationen. Människan är i slutändan den största variabeln som slutprodukten måste anpassas till, oavsett om det är musiken i sig eller den apparat som används för att njuta av den.

Med andra ord, om jag skulle designa en mikroskopiskt exakt och extremt neutral hörlur för mig själv, skulle de flesta konsumenter tycka att den var tråkig och andfådd.

Om du å andra sidan bara vill ha en hörlur som ger dig en känsla och glömmer bort precisionen och den så kallade vetenskapliga sidan av ekvationen, får du beats och liknande monstruositeter som låter som imponerande megaturbo-bas under de första minuterna, men som mycket snabbt blir bedövande i sin grumlighet och brist på distinktion.

Men vi är inte här för att skapa ett soundtrack, vi är här för att skapa ett par förbaskat bra och användbara hörlurar. Det var här vi fokuserade på det viktigaste, lyssningsupplevelsen, och gnuggade in den inte bara från örat, utan också med exakta mätningar för att få det precis rätt.

Naturligtvis spelar det ingen roll om hörlurarna ser bra ut.

Eftersom ingen av oss är särskilt rik måste hörlurarna vara sådana som folk faktiskt har råd med. Vi hoppade över guldkablarna och vadderingen i strutsskinn och fokuserade på att hörlurarna helt enkelt är jävligt bra att använda och lyssna på.

De första hörlurarna som vi har designat i Finland kommer snart att vara redo för försäljning, ochoch vi har fått så fantastiska recensioner från betatestare runt om i världen att jag känner starkt att vi har överträffat oss själva. Nästa år och året därpå kommer vi naturligtvis att överträffa oss själva igen och göra ännu bättre ifrån oss.

Det är en obehaglig känsla när man sätter en telefon på någons huvud och de efter ett tag börjar gråta, kastar sin iphone-hörsnäcka på någon och vägrar att lämna tillbaka den. Och de var bara betaversioner vid den tidpunkten. Jag skojar inte!

Det första lilla partiet kommer att börja säljas snart, men att döma av intresset kommer det att vara borta på en dag. I takt med att vårt hörlursprojekt fortskrider kommer mer information att läggas till, men under tiden är det värt att kolla in. Valcos e-postlista här.

Jasse Valco Verstas

Relaterade artiklar
NL25-nappikuulokkeet: Matkalla kohti parhautta - VALCO

NL25 Hörlurar: På väg mot storhet

Valco Oy pitää kiinni Puolangalle suunnatuista investoinneista lakkoilusta huolimatta - VALCO

Valco Oy förblir åtaget till investeringar i Puolanka trots strejker

Markus Eronen kuulokeyhtiö Valcon vauhdittajaksi merkittävällä pääomasijoituksella. - VALCO

Markus Eronen blir en viktig katalysator för Valco med en betydande kapitalinvestering.

Tiedote: Valco on päättänyt tehdasinvestoinneista Puolangalle - VALCO

Pressmeddelande:Valco har beslutat att investera i en fabrik i Puolanga