VALCO-laboratoriot testaa: Vastamelukuulokkeet - VALCO
Blandade Skrifter

VALCO laboratorietest: brusreducerande hörlurar

vid Valco Laboratoriot

Skärmdump 

Nyheten hade nått min källare att några mirakulösa brusreducerande hörlurar har börjat dyka upp på marknaden. Min förutfattade mening var att de filtrerar bort en viss mängd brus med någon digital grej, förbättrar lyssningsupplevelsen och minskar påverkan av bakgrundsljud på den önskade lyssningsupplevelsen.

VALCO-laboratoriet behöver naturligtvis just sådana ljudfilter för att stänga ute det ständiga bakgrundsljudet från livet, det ljud som orsakas av några barn under 10 år och den högljudda och ständiga kvinnan som styr dem och som födde dessa vrål. För att inte tala om grannen som renoverar året runt och borde lämna tillbaka sin lånade slagborr.

Hörlurarna är egentligen främst avsedda att filtrera bort flygplansbuller och andra bullriga maskiner, men det finns ingen i vårt laboratorium som på något sätt störs av bullret från fina maskiner, resultatet av högteknologisk design.

Det vackra, stadiga jetmotorljudet från ett flygplan eller det spinnande bruset från en bilmotor är mer benägna att lugna nerverna och ge näring åt fantasin. Om du inte råkar ha samma typ av ingenjörssjäl är dessa perfekta för flygresor.

Laboratorietestet var alltså särskilt inriktat på det normala livet för en medelålders man med familj.

Efter att ha testat några enheter valde vi naturligtvis den bästa, där den fördröjningsfria anslutningen perfekt täcker området mellan vardagsrumssoffan och kylskåpet utan några störningar. Detta område, som tidigare var fullt av kaotiskt buller, fylls nu med själsvärmande musik eller TV- och radioprogram, utan att vi behöver vrida upp apparaterna till överväxel för att kompensera för det kaotiska bakgrundsljudet från det "underbara" familjelivet.

Hörlurarna är robusta, med kupor som går över (eller runt, beroende på storleken på dina öron) och absorberar det mesta av bullret genom sin blotta existens, som ett par paddlar. När du väl har nått motljudet är tystnaden påtaglig.

Dessa hörlurar borde också säljas som idiotfilter, eftersom de utan tvekan kan filtrera bort de senaste hjärnvågorna från idioten som klagar på arbetsplatsen och det ständiga, tröttsamma vrålet från det öppna kontorslandskapet, med hjälp av toppmodern teknik.

Det finns också fjärrstyrning och anslutning till två enheter, så att du kan koppla in din telefon tillsammans med din musikspelare eller annan pryl, så att du inte kan missa din kompis begäran om en öl eller andra viktiga jobbgrejer, om det råkar finnas några - viktiga grejer. Ljudkvaliteten på filtrets mikrofoner har också visat sig vara utmärkt under samtal, vilket innebär att en begäran om en öl mitt i ett vrål nästan är en viskning.

Du kan också dela din egen lyssningsupplevelse med andra som har liknande hörlurar, så ibland kan du till och med skämma bort din partner genom att dela den fridfulla tystnaden digitalt om han eller hon råkar drömma sig bort mitt i familjebruset. Anständig tystnad hjälper mot alla problem. Tyst behandling är också mycket effektivare digitalt, eftersom det protestliknande skramlet från platser och överdrivet högljudda toalettskrubbet som vanligtvis följer med det inte kommer igenom filtren.

En manuell jämförelse av ljudkvaliteten med de tidigare trådbundna Bose Quietcomforts kom till slutsatsen att Bose borde stanna på hyllan eftersom de, trots den enorma prisskillnaden, inte är bättre vid användning. Dessutom har mina Bose-hörlurar en ölbegränsande sladd.

I vårt labbtest bedömde vi funktionerna på en skala från 1-5 stjärnor, där 1 stjärna är skit och 5 är jävligt bra:

Luftburet buller * * * * * * * *

Tågbuller * * * * * * *

Buller från bussar * * * * * *

Barnens buller * * * * (även peltorerna filtrerar inte allt)

Buller från fruar * * * (kräver dubbel avskärmning)

Dammsugning * * * * *

Tvättmaskiner och andra hushållsapparater * * * * * *

Vi uppskattar särskilt den goda batteritiden och användarkomforten

Vi klagade på priset. Den kinesiska sweatshopen tjänar mycket på kvalitet den här gången. Vi kunde ha hittat billigare, men de var skit. Vi tycker att det är meningslöst att köpa skit för 5 tior när du kan få det bästa för 100.

Relaterade artiklar
NL25-nappikuulokkeet: Matkalla kohti parhautta

NL25 Hörlurar: På väg mot storhet

Valco Oy pitää kiinni Puolangalle suunnatuista investoinneista lakkoilusta huolimatta

Valco Oy förblir åtaget till investeringar i Puolanka trots strejker

Markus Eronen kuulokeyhtiö Valcon vauhdittajaksi merkittävällä pääomasijoituksella.

Markus Eronen blir en viktig katalysator för Valco med en betydande kapitalinvestering.

Tiedote: Valco on päättänyt tehdasinvestoinneista Puolangalle - VALCO

Pressmeddelande:Valco har beslutat att investera i en fabrik i Puolanga