VALCO vastamelukuulokkeet - amatöörin arvostelu - VALCO
Blandade Skrifter

VALCO brusreducerande hörlurar - amatörrecension

vid Valco Laboratoriot

Första saker först, den viktigaste observationen om dessa hörlurar baserat på min egen erfarenhet:

"De få svagheter som kan grävas fram ur dessa hörlurar övervinns i slutändan av ljudkvaliteten hos dessa underverk, som personligen är den bästa jag någonsin har hört hittills - ljudklarheten är i en klass för sig till det här priset".

Valco brusreducerande hörlurar

Jag har alltid gillat VALCOs sätt att kommunicera vad de gör och av den anledningen bestämde jag mig för att gå med i deras e-postlista. Den största grejen i VALCO:s budskap i höstas var förstås några mirakelhörlurar, som tydligen var efterföljaren till företagets Sorsa responshörlurar.

Jag hade länge funderat på att skaffa Sorsa+ hörlurar men av lathet aldrig kommit mig för att skaffa dem. Nu fanns dock dessa mystiska motbrusinnovationer inom räckhåll någonstans i bitrymden och därför bestämde jag mig för att ta chansen om jag möjligen kunde bli en av de första att få dem.

Jag glömde bort hela affären på grund av min egen dumhet, men som tur var kom det ett e-postmeddelande den 3 oktober som informerade mig om att ett litet parti av de nya hörlurarna skulle finnas tillgängliga den 4 oktober.

Jag visste att jag skulle behöva agera snabbt om jag ville vara bland de första att testa dessa underbara leksaker och tydligen var några marknadsgudar nådiga mot mig den fredagskvällen och ett mirakel hände! Jag var en av de första som fick tag på VALCO:s brusreducerande hörlurar.

Väntan var kort (men lång för servitörerna) och inom några dagar hade jag hörlurarna i mina händer, redo för testning. Jag har nu "testat/lyssnat" på dessa hörlurar nästan varje dag under den här månaden och i det följande kommer jag att ge mina personliga observationer från en fullständig ljudamatörs perspektiv - dvs. en normal konsument.

Jag äger också några andra trådlösa headset (Plantronics, Samsung, Jabra, Bluedio och ett par andra kinesiska) och av dem alla är VALCO-hörlurarna i den stora änden. Storleken är dock inte i närheten av hjälmnivå och ja, de är bara samma grå massa som resten av finländarna.

En fin detalj på dessa hörlurar är VALCO-logotyperna tryckta på lite mörkt trä - jag undrar hur de kommer att stå emot den finska vintern? Hörlurarnas passform är bekväm - när du väl har satt dem bekvämt på ditt eget huvud kommer du inte att märka att de är där för första gången förrän några timmar senare.

Det är värt att ta lite tid på sig för att få dem på plats, eftersom jag upptäckte att huvudbandet börjar trycka på mitt huvud om hörlurarna inte sitter i rätt vinkel. Du behöver inte oroa dig för detta med lättare hörlurar men VALCOs är lite tyngre, 244 gram enligt min bok. Det är som att hålla en Pandas godispåse över huvudet - om det är din grej.

Det finns få bröstvårtor och knappar på de här hörlurarna. De känns som något som tillverkats av en kinesisk fabriksrobot - inget lyxigt men inte heller något engångsbruk. Kanske är dessa hörlurar tillverkade i samma region som mina andra kinesiska hörlurar är tillverkade i och ganska bra har knapparna motstått slitage av mina äldre hörlurar utan att gå sönder.

Min fantasi beskriver känslan av plast när man trycker på dessa knappar. Det finns tre knappar på höger sida: övre volym upp (även spår framåt), mellersta på/av (även parning och paus) och nedre volym ner (även spår bakåt). Utöver dessa finns det ett 3,5 mm hörlursuttag på höger sida.

På vänster sida finns endast en (mirakel)knapp, nämligen på/av-knappen för aktiv ljudkontroll och en anslutningsport för micro-usb-laddning. ANC - active noise control, är förstås SE-grejen som dessa hörlurar säljs till oss konsumenter med. Dessa hörlurar är definitivt brusreducerande hörlurar och det och ljudkvaliteten är vad som följer.

När du kopplar in dessa hörlurar berättar en bekant kvinnlig röst på avstånd att strömmen är på - strömmen är på! Personligen var det lite av en besvikelse för mig att höra denna röst, eftersom jag med andra billiga hörlurar (jag menar inte VALCO) hade hört denna fras till min besvikelse / överraskning. Jag hade hoppats på en liten överraskning från VALCO här - att döma av företagets uttal hade jag kanske förväntat mig något i stil med "slå på den jävla saken". Kanske är det här en idé för nästa hörlur?

När du stänger av lurarna säger en avlägsen kvinnoröst - power off! Tråkigt. Fortsättningsvis är Pairing och connected fraserna samma som på många andra headset och även om detta kan låta som meningslöst tjat så hade andra röster/uttryck gjort dessa SUPER VALCOs i min mening. Men som sagt, kanske en utvecklingsidé för nästa hörlurar och en liten sak i det stora hela.

Som jag nämnde i början är jag en fullständig amatör inom området ljudtolkning och bedömning. Därför tror jag fullt och fast på VALCO:s röstlogotyp som förekommer i företagets marknadsföringsmaterial och de kinesiska ljudingenjörerna som säger att det här är en hörlur med riktigt bra ljud för priset. Men baserat på min egen erfarenhet kan jag berätta detta för dig.

Under flera år har jag testat olika trådlösa hörlurar och högtalare i butiker genom att spela Rush - Tom Sawyer. Jag satte också på mig VALCO:s brusreducerande hörlurar för att spela upp detta välbekanta "testspår" via Spotify och kort sagt, så fort jag startade låten visste jag att jag hade köpt ett par bra hörlurar.

Jag lämnar de fina beskrivningarna av låg, mellan och diskant till proffsen och säger bara att Tom Sawyer lät jävligt bra i de här hörlurarna! När jag hade ägnat tillräckligt med tid åt att gratulera mig själv till ett bra köp kom jag helt ihåg en liten detalj: de här hörlurarna har en efterklangsfunktion!

Tja, låt oss prova det tänkte jag, eftersom vanligtvis bakgrundsljud "sänker" och "dämpar" ljudkvaliteten, så jag förväntade mig inte mycket av den här funktionen. Men nej - efterklangen var inte "brus" i ljudet, utan en ganska märklig känsla. Är det ljudet som förbättras i dessa hörlurar?

Det är verkligen en bedömningsfråga och det kanske bästa sättet jag kan beskriva känslan på är att när man slår på återkopplingen så känns det som att lurarna sugs in lite mer runt öronen. Ljudet blir samtidigt mer intensivt och förmodligen är åtminstone basen lite mer uttalad. Gå och se - de vise männen vet.

En liten anmärkning om feedbackfunktionen är att den inte stängs av när hörlurarna stängs av med strömknappen, så det är något att tänka på om du inte vill slösa med batteriet när hörlurarna är i viloläge (kom ihåg att stänga av feedbacken med strömknappen också).

Hur som helst, jag har nu lyssnat på alla typer av musik och allt låter lika bra! En "dålig" sak med dessa hörlurar är att du inte riktigt vill ta av dem när du börjar lyssna - om det är en bra sak eller en dålig sak, jag antar att alla vet det personligen.

Det finns gott om volym. Beroende på ljudkälla, codec och ljudprogram kommer dessa hörlurar att ge dig tillräckligt med "belastning" på alla ben i örat. Du bör verkligen överväga om du vill spela dessa hörlurar på full volym hela tiden, det är så intensiv volymen är.

Om du använder Android rekommenderar jag att du laddar ner Boom-appen från Play Store, eftersom Spotify och den musik som lagras på din telefon kan uppgraderas till en helt annan nivå än med den vanliga Spotify-appen (detta är inte en kommersiell kampanj, bara en rekommendation från erfarenhet).

Bluetooth-portabiliteten hos hörlurarna är lite av ett frågetecken för mig. Som med alla nuvarande trådlösa tekniker kan det finnas lite flimmer här och där. Detta är också fallet med dessa headset och åtminstone med mina hörlurar finns det redan en tydlig stammar på ett avstånd av 5 meter om det finns en enda betongvägg (hyreshus) däremellan [Ed. anmärkning: Novemberpartiet har en bättre antenn t: Valco].

Jag kunde inte heller få TV, hörlurar, PS4-kombinationen att fungera som hoppats, där jag anslöt hörlurarna via Bluetooth till TV: ns ljudkälla. Närvaron av Pleikkars Bluetooth-kontroller störde ljudsignalen kraftigt och ljudet blev böljande och intermittent. När jag ansluter till en bärbar dator är ljudet lika bra som i telefonen och till exempel spel är lysande.

Som jag sa i början håller jag helt med om att detta är mina absolut bästa bluetooth-hörlurar hittills när det gäller ljudkvalitet och därför ett riktigt bra köp för mig, eftersom jag främst köpte dem för att lyssna på musik.

Som en rekommendation från en så normal gatumänniska önskar jag VALCO hörlurar och företaget framgång nu och i framtiden.

Bakom den självironiska humorn och när man läser mellan raderna kan man se att VALCO:s entreprenörer är hängivna proffs och att de har skapat en produkt för konsumenten som en enkel tjur som jag, som levde under Kalevi Sorskas era, gärna rekommenderar.

4.11.19 Jarno Laine, Helsingfors

VALCO brusreducerande hörlurar

Plus

  • ALLT SOM HAR MED LJUD ATT GÖRA - KLARHET!
  • Kan funktionen mot brus vara så här bra?
  • Bekväma även när de bärs under långa perioder
  • Finsk innovation och entreprenörskap med rätt attityd
  • Batteriet håller och håller
  • Enkelt nog att tåla tung användning (använd inte när du simmar)
  • Förresten, enligt den andra parten har dessa ett riktigt klart ljud när man pratar genom luren.

"Minus"

  • Bluetooth-signalens räckvidd och immunitet mot störningar?
  • Irriterande aviseringsljud när hörlurarna är på (power on!) prkl!
  • Ingen automatisk avstängning av intercom-funktionen när strömmen slås av. Så du måste komma ihåg att stänga av den själv.

 

Relaterade artiklar
NL25-nappikuulokkeet: Matkalla kohti parhautta - VALCO

NL25 Hörlurar: På väg mot storhet

Valco Oy pitää kiinni Puolangalle suunnatuista investoinneista lakkoilusta huolimatta - VALCO

Valco Oy förblir åtaget till investeringar i Puolanka trots strejker

Markus Eronen kuulokeyhtiö Valcon vauhdittajaksi merkittävällä pääomasijoituksella. - VALCO

Markus Eronen blir en viktig katalysator för Valco med en betydande kapitalinvestering.

Tiedote: Valco on päättänyt tehdasinvestoinneista Puolangalle - VALCO

Pressmeddelande:Valco har beslutat att investera i en fabrik i Puolanga