Suomen johtava Valco-merkkisten vastamelukuulokkeiden valmistaja Valco Oy ilmoittaa, että yhtiö jatkaa suunnitelmiaan investoida Puolangalle, huolimatta koko Suomea ravisuttavista poliittisista lakoista.

Valcon johtaja, Raimo Valconen uskoo, etteivät poliittiset tai muutkaan lakot kosketa Valcoa, koska "Meillä on tuotteet koko ajan loppuunmyytyjä ja toimitusajat ovat muutenkin niin pitkiä, ettei mikään lakko edes näy asiakkaille saakka".

Valconen ei myöskään usko lakkoilun koskaan leviävän Valcoon, koska uutiset lakoista – tai mistään muustakaan – saapuvat Puolangalle hieman muita alueita myöhemmin.

”Vaikka muu maailma pysähtyisi, Valco pysyy liikkeessä. Olemme varmoja, että kun muut palaavat takaisin työpöytiensä ääreen, me olemme jo askeleen edellä ja lähteneet kotiin,” lisää Valconen innostuneesti. Lisäksi hän epäilee, että yrityksen työntekijät ovat joka tapauksessa niin laiskoja, ettei heidän lakkoilullaan olisi mitään merkitystä.

Valco Oy on sitoutunut Puolangan investointeihin ja näkee tämän paitsi luottamuksenosoituksena Puolangan vireää elinkeinoelämää ja vain kohtuullisesti alkoholisoituneita puolankalaisia kohtaan, myös mahdollisuutena vahvistaa yhtiön asemaa intergalaktisilla markkinoilla.

Valco kokee, että kaikkien muiden yritysten investointien lopetukset, tuotantolaitosten sulkemiset ja konkurssit lakkojen vuoksi ovat yritykselle hyödyksi. Näin Valco saa helpommin palkattua vapailta markkinoilta tarvittavan väen Puolangan Kuuloke ja Kuolemantähti -tehtaalle.

”Tehtaalle tarvitaan kuitenkin neljästä viiteen miljoonaan työntekijää. Ensin neljä työntekijää kasaamaan kuulokkeita ja lopulta viisi miljoonaa tekemään kuolemantähteä. Laskelmiemme mukaan tätä vauhtia vapailta markkinoilta löytyy lähivuosina riittävästi väkeä”, Valconen muistuttaa.