VALCO on audiotuotteiden valmistaja.

Aloitimme toiminnan vuonna 2018 maahantuomalla erilaista tavaraa, joka on jo kauan sitten kadonnut bittiavaruuteen. Tarkoituksena oli testata ja maahantuoda itse kaikki myytävät tuotteet, jotta voimme varmistaa parhaan laadun ja edulliset hinnat asiakkaillemme.

Pian huomasimme, ettei siinä ole oikein mitään järkeä.

Ensinnäkin jatkuva uusien tuotteiden metsästys ja testaaminen oli työlästä. Toisekseen, heti kun oli löytänyt jonkun hyvän tuotteen, niin pian joku Verkkokauppa.com oli vaivihkaa lisännyt sen omiin valikoimiinsa. Kolmannekseen, aina oli joku läski vinkumassa meidän Facebook -seinällä, että "tämän saa eBaystä tai Wishistä halvemmalla" (vaikka todellisuudessa meidän hinnat olivat samaa tasoa + verot ja tullit).

Paljon mielekkäämpää on siis kehitellä ja myydä omia tuotteita.

Tätä pähkäillessämme tutustuimme ääniguru Jasse "Jazmanaut" Kestiin, joka oli ostanut maahantuomamme kuulokkeet ja halusi auttaa meitä parantamaan niitä.

Laitoimme hynttyyt yhteen Jassen kanssa alkuvuodesta 2019 ja lähdimme suunnittelemaan kokonaan omaa kuulokemallia, Valcon vastamelukuulokkeita. Tästä on kirjoitettu blogitekstikin. Vuoden 2020 aikana käytännössä kaikkien muiden tuotteiden myynti ja maahantuonti jäi marginaaliin ja tätä kirjoittaessa (marraskuussa 2020), on yrityksen toiminta-ajatus muuttunut verkkokaupasta valmistajaksi.

Jatkossa pyrimme tuomaan markkinoille uusia, erinomaisia Valco -tuotteita jotka ovat (ainakin osittain) kotimaista suunnittelua ja toivottavasti joskus myös kotimaista tuotantoa.

Mistä yritykselle niin hieno nimi?

Valco Oy oli vuonna 1976 perustettu Suomen valtion, Salora Oy:n ja japanilaisen Hitachin yhdessä omistama yritys, jossa Suomen valtiolla oli osake-enemmistö. Yhtiön tarkoituksena oli valmistaa väritelevisioiden kuvaputkia Hitachin toimittamaa tekniikkaa käyttäen.

Kyseessä oli Kekkoslovakian aikainen koplausprojekti, johon liittyi mukaan korruptiota, epäpäteviä demareita ja kepulaista aluepolitiikkaa. Yhtiön toimintaa ei luonnollisesti koskaan saatu kannattavaksi ja lopullisesti tuotanto Imatran kuvaputkitehtaalla päättyi jo joulukuussa 1980, jolloin yli 500 työntekijää ja toimihenkilöä menetti työpaikkansa.

Poliitikkkojen Valco -seikkailu tuli maksamaan veronmaksajille kutakuinkin miljardi markkaa ja on kotimaisen teollisuushistorian yksi suurimpia katastrofeja.

Valcoa kritisoitiin aikanaan kovastikin. Esimerkiksi SMP:n J. Juhani Kortesalmi sanoi Valcon olleen rakennettu ”rappiolle, riemujuhlille, juopottelulle ja kortinpeluulle”.

Valco Oy:n nimi sattui olemaan vapaana, joten päätimme napata sen itsellemme tuottamaan onnea. Luonnollisesti nykyisellä ja silloisella Valcolla ei ole mitään muuta yhteistä kuin Kortesalmen mainitsemat peruspilarit. Satunnaisesti jossain tuotteiden nimissä tai mainoksissa voi joku nokkela huomata muitakin yhtäläisyyksiä alkuperäiseen Valcoon.

Visio


Visiossamme kaikilla maailman ihmisillä on jokapäiväistä elämää parantavia, laadukkaita ja kohtuuhintaisia audiotuotteita - jotka on meiltä ostettu. Pyrimme olemaan johtava innovatiivisten, kestävien ja Suomessa suunniteltujen (ja pitkälti valmistettujenkin) audiotuotteiden valmistaja, joka tarjoaa asiakkaille parhaan vastineen rahalle. Kaikilla näiden tuotteiden myynnistä saaduilla rahoilla pyrimme rakentamaan Kuolemantähden (ei liity Walt Disney Companyyn). Visiossamme osa asiakkaiden rahoista menee olueen, elatusmaksuihin, suuriin kultaisiin kelloihin, nopeisiin autoihin (tai tarpeettoman suuriin autoihin) ja muihin välttämättömyyksiin ennen kuin varsinainen Kuolemantähti voidaan rakentaa.

Missio


Valco on omistautunut tarjoamaan korkealaatuisia, kestäviä ja kohtuuhintaisia audiotuotteita, jotka parantavat asiakkaiden kuuntelukokemuksia - sekä lihottavat yrityksen omistajien pankkitilejä. Missiomme on suunnitella ja valmistaa innovatiivisia audiotuotteita, jotka tarjoavat parhaan asiakkaille vastineen rahalle ja muhkeat voitot yrityksen omistajille. Pyrimme saavuttamaan tämän asettamalla laadun, kestävyyden (tai ainakin korjattavuuden) ja äänenlaadun etusijalle sekä kohtelemalla asiakkaita kuin haluaisimme itse tulla kohdelluksi. Tehtävämme on saada ihmiset tuntemaan olonsa hyväksi antaessaan meille vaivalla ansaitut rahansa. Tavoitteenamme on parantaa jatkuvasti tuotteitamme ja prosessejamme sekä minimoida ympäristövaikutuksemme samalla, kun tarjoamme asiakkaillemme parhaan mahdollisen äänikokemuksen. Loppujen lopuksi millään ei ole väliä, koska me rakennamme Kuolemantähden (joka ei liity Walt Disney Companyyn) ja orjuutamme koko ihmiskunnan (paitsi asiakkaamme, kumppanimme ja jälleenmyyjämme).

VALCO on täysin suomalainen

VALCO -verkkokaupan taustalla ovat alunperin oululainen Henri ja tamperelainen Jani. Nyt meitä on toki paljon enemmän tässä.

Yritys, jonka kautta tätä pyöritetään on Valco Oy (2919697-5)

Postiosoite:

VALCO Oy
PL 1001
33721 Tampere

Puh: +358 8 666 0 333

HUOM! Ei palautuksia ylläolevaan osoitteeseen, sinne menee vain kirjeposti!