Pilotens jobb innebär att arbetet inte strukturerar dagen jämnt: arbetstider, städer, länder och förhållanden kan vara nästan vad som helst. Detta kräver flexibilitet från personen, men när det gäller kvaliteten på utrustningen måste man vara kompromisslös – varje utrustning som packas i väskan kan vara betydande både i det stora hela och i oväntade situationer.
Jag är kapten på ett propellerplan, alltså en "flipper-taxichaufför", och jag flyger upp till tio flygningar på ett par dagar. Men vilotidsreglerna är strikta. För att säkerställa att jag får perfekt vila när det är möjligt, är bra civila hörlurar bland de viktigaste sakerna jag har med mig. Jag behöver dem som passagerare på transferflygningar, på hotell under arbetstid och hemma utanför arbetstid för att vila.

Jag hittade Valco-hörlurarna online och beställde dem för skojs skull för att testa dem. Och sedan visade de sig vara riktigt bra. Det bör nämnas att jag inte är någon hörlursfantast, så jag lämnar gärna ljudkvalitetsanalysen till experterna.

Det jag personligen har upptäckt med Valco-hörlurarna är att de är lätta, brusreduceringsfunktionen och Bluetooth fungerar bra och till min förvåning är hörlurarna också utmärkta för att ringa samtal. Dessutom räcker batteriet bra även med många olika användningsområden på en dag. Av dessa skäl rekommenderar jag varmt dessa hörlurar till alla som behöver bra hörlurar för både arbete och fritid.

- Ville V. - Kapten