Låter titeln storslagen? Tja, det är också detta projekt vi startade.

Men låt oss börja från början av året när jag hoppade på denna styr- och bromslösa kälke.

Vem är jag? Oroa dig inte, namnen kommer senare, tillräckligt för att få de svaga att svimma och finländarna att skämmas.

I början av året insåg jag att jag behövde några ordentliga brusreducerande hörlurar för mina resor, och se där, Facebook-algoritmen läste mina alfa-vågor och visade en Valco-annons vid exakt samma ögonblick, som erbjöd mig (eller kanske förolämpade mig?) Pulasorsia och Sorsia eller något sådant, några konstiga hörlurar.

Så jag skickade omedelbart ett mejl till killarna, presenterade mig artigt och bad om möjligheten att testa deras hörlurar och skriva min informerade feedback om prylarna.

(En sidokommentar och kontext innan vi fortsätter: jag är ganska passionerad för hörlurar och har en ganska djup förståelse för dem.)

Jag lyssnade på och misshandlade dem ett tag, tog isär dem och undersökte vad de egentligen var gjorda av, och sedan berömde jag mer eller mindre de nuvarande modellerna genom att kritisera dem: för priset, ganska bra, men de slösar bort en otrolig mängd potential.

Jassen valco verstas

Återkopplingen från Valco var:

"Designa då förbannat bättre själv, så säljer vi dem..."

Tja, det behövdes inte mycket mer uppmuntran. Snart fann jag mig själv på killarnas kontor, drickande öl och ritande en kyrkbåt på whiteboarden. Gradvis började vi, tillsammans med några ingenjörer, skissa receptet för utmärkta hörlurar.

Nu kan det vara en bra tid att presentera mig själv och nämna några namn

Jasse Valco Studio

Mitt namn är Jasse "Jazmanaut" Kesti, och jag är en audiophile.

Jag har jobbat professionellt med ljud i över tjugo år, både i studion och live.

Internet hittar över hundra album med mitt namn, och det finns knappt någon musikgenre jag inte har rört vid, från Tehosekoitin till Jorma Hynninen, från Texas Fagot till Nationalbaletten.

I live-ljud har jag mixat för Tuure Kilpeläinen, Elastinen, Laura Närhi, Jukka Poika, Emma Salokoski, Soul Captain Band och många andra fram- och bakgrundsartister de senaste åren. För att inte tala om systemdesign och ljudmastering.

Numera driver jag också min egen mastering studio, Kesthouse, som finns på www.kesthouse.com

jasse festarit valco

Ur detta perspektiv är kompromisslöst ljud av yttersta vikt för mig, och jag har jagat det hela mitt vuxna liv. Ämnet är inte litet. Ren ingenjörslek och en omfattande förståelse för ljudets fysik räcker inte; psykoakustik måste också beaktas. I slutändan är människan den största variabeln för vilken slutprodukten måste utformas, vare sig det gäller själva musiken eller enheten på vilken den njuts.

Med andra ord, om jag skulle designa ett mikroskopiskt noggrant och extremt neutralt par hörlurar för mig själv, skulle de flesta konsumenter uppfatta dem som tråkiga och livlösa.

Å andra sidan, om du bara letar efter känsla i ett par hörlurar och glömmer noggrannhet och den så kallade vetenskapliga delen, hamnar du med Beats och liknande monstruositeter som imponerar de första minuterna med deras mega-turbo bas, men snart tröttnar med deras brist på klarhet och distinktion.

Men vi ville inte göra dekorationer, utan förbannat bra och användbara hörlurar. Vid denna punkt fokuserade vi mest på det väsentliga, lyssningsupplevelsen, genom att finslipa den både genom hörsel och med exakta mätningar.

Naturligtvis skadar det inte om hörlurarna också ser bra ut.

Eftersom ingen av oss är skamlöst rika, måste hörlurarna naturligtvis vara överkomliga. Vi hoppade över de gyllene kablarna och strutsläderkuddarna och fokuserade på att göra hörlurarna helt enkelt förbannat bra att använda och lyssna på.

De första i Finland designade hörlurarna kommer snart att vara redo för försäljning, och beta-testare från hela världen har gett sådana entusiastiska recensioner att jag starkt tror att vi har överträffat oss själva. Självklart kommer vi nästa år och därefter att överträffa oss själva igen och ännu bättre.

Det är en obekväm känsla när du sätter hörlurarna på någon, och efter ett tag börjar de gråta, kasta sina iPhone öronsnäckor och vägrar att ge tillbaka hörlurarna. Och det var bara beta-versionerna vid den tiden. Jag skämtar inte!

Den första lilla batchen kommer snart att finnas tillgänglig för förbeställning, men med tanke på intresset kommer de att sälja slut på en dag. När vårt hörlursprojekt fortskrider kommer vi att tillhandahålla mer information.

Jasse Valco Verstas