Jasse tässä taas terve! Jo viime kesänä manailin, että johan se nyt on kumma, ettei markkinoilta löydy hyvää matkakaiutinta. Siis sellaista, joka ei ole joko mahdoton muovirimpula ja/tai kuulosta ihan joltain mopoautolta, johon on viritetty äänentoisto Yngvie Malmsteenin opeilla: More is more! Jolloin lopputuloksena on räkivä basso, joka peittää kaiken alleen.

Tai no nyt liioittelin. Kyllä markkinoilta hyviä pömpeleitä löytyy, mutta ovat yleensä sitten kanssa pirun kalliita. Meillä ei ole sellaisiin varaa. 

Silläpä otettiin työn alle tilata erinäisiltä valmistajilta pömpeleitä testiin ja katsoa, josko me saatais markkinoille yks hyvä ja kohtuuhintainen vekotin, joka pesis hinta/laatusuhteeltaan nuo peruspöntöt, joita on miljardi tusinassa.

 Ja mikäkö siitä vehkeestä sitten tekisi erinomaisen? 

No ensinnäkin tasainen taajuusvaste ja maltilliset säröarvot, jotka takaa selkeän toiston, niin musiikin, kuin podcastien ja äänikirjojenkin kanssa.

Nyt ei lähdetä yhtään siihen kisaan mukaan, että mikä pönttö soi muita lujempaa ja missä on eniten sitä räppibassoa, vaan pannaan kaikki paukut sen äänen laatuun.

Sitten sen vehkeen pitää kulkea helposti mukana. Eli se saa olla korkeintaan puolen litran juomapullon kokoinen ja painoinen.

Lisäksi sen pitää kestää Vacon juhannusjuhlat. Eli olla pommin ja veden kestävä.

Ja arvatkaa mitä? Mehän onnistuttiin! Ja tässä on kaiken edellämainitun lisäksi myös monta muuta monessa: Stereolaajennus nappulasta tuo pikkuvehjes kuulostaa huomattavasti isommalta laitteelta, joka piirtää maagillisesti myös kohtalaista stereokuvaa, muuttumatta kuitenkaan muovisen kuuloiseksi, kuten moisen efektin kohdalla yleensä tuppaa käymään.

Ja jos äänikentän koko ja teho ei meinaa riittää allasbileisiin, niin näitä voipi parittaa kaksi kimppaan, jolloin ne toimii yhdessä ihka oikeana stereosysteeminä.

Ja sitä musaa voipi soitella Bluetooth 5.0:n lisäksi ihan perinteisellä piuhalla, koskapa harvassa kasettimankassa on muitakaan lähtöjä, sekä tietty semiretroilijat, voivat luukuttaa musiikkitiedostojaan myös muistikortilta.

Ja täsmentäisin vielä negistelijöille, että kyllä tässä sitä bassotoistoa löytyy. Se menee itseasiassa ihan hämmästyttävän alas, näin pieneksi purnukaksi. Se ei vaan ole kaiken yli peittävää ripulointia.

Ja kyllä tästä sitä ääntäkin lähtee tarvittaessa niin paljon, että naapurin mummo tulee korttelin päästä kyselemään, että täältäkö se Tuomisjamppa niin ihanasti lauleleepi? Se ei vaan ole sen kapineen oletusarvo.

Tsekkaa oheiselta videolta vähän tarkempi esittely. Nämä tulee myyntiin sitten kun sadaan niitä tehtaalta varastoon. Kuulokkeiden kanssa oli meidän yrittäjillä verenpaine sen verran korkealla kun koronan takia asiakkaat joutuivat niitä odottamaan, että ennakkomyyntiin ei enää lähdetä.

Ei meinaan ollut kaukana, että asiakkaat olisivat talikoiden ja soihtujen kanssa tuleet meidän toimistolle riehumaan.