Tiedote: Valco on päättänyt tehdasinvestoinneista Puolangalle - VALCO
Sekalaisia kirjoituksia

Tiedote: Valco on päättänyt tehdasinvestoinneista Puolangalle

Kirjoittaja Valco Laboratoriot

Valco on johtava kotimainen kuulokevalmistaja, joka on noteerattu useassa paikassa. Yhtiö toimittaa kuulokkeita ja muita audiolaitteita maailmanlaajuisesti avaimet käteen -periaatteella. Valcon suunnitteleman projektin odotetaan pitkällä tähtäimellä luovan Suomeen viisi - kymmenen miljoonaa työpaikkaa.

Suomalainen kuulokevalmistaja Valco suunnittelee merkittävää laajennusta toimintaansa kohti uusia,  horisontteja. Valco ilmoitti tänään suunnitelmastaan perustaa kuuloke- ja kuolemantähtitehdas Puolangalle. Yrityksen tarkoituksena on avata vuonna 2025 tehdas, jossa tehdään viattoman oloisesti kuulokkeita ja kaiuttimia, mutta taustalla vaivihkaa kootaan Kuolemantähteä, jonka tarkoituksena on galaksin valloitus.

"Olemme innoissamme siitä, mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Viimeaikaiset mm. amerikkalaisen ja norjalaisen yrityksen päättämät varmat investoinnit vihreään vetyyn ja hiilineutraaliin teräkseen Suomessa ovat avanneet uusia mahdollisuuksia ja tarjoavat vaadittavat resurssit paitsi kuulokkeiden, myös myöhemmin Kuolemantähden rakentamiseen", kertoo Valcon ylijohtaja Henri Heikkinen.

Valcon suunnittelema investointi on ehdollinen. Yrityksen on ensin varmistettava muutaman miljoonan euron rahoitus Suomen valtiolta ja lisäksi yhtiön on myytävä noin miljoona paria kuulokkeita. Tämä myyntivolyymi mahdollistaisi paitsi kuuloketehtaan rakentamisen, myös kuolemantähtiprojektin aloittamisen.

Mikäli kuulokkeita ei myydä tarpeeksi on Sambian entisen presidentin Frederick Chiluban leski Regina Chiluba luvannut sähköpostitse sijoittaa lontoolaiseen pankkiin tallettamaansa rahaa Valcon hankkeseen 26,8 miljoonan punnan eli noin 33,6 miljoonan euron arvosta

"Valtion rahoituksenkaan ei pitäisi olla ongelma. Jos rahaa riittää miljarditolkulla turkulaisten junamatkoihin, on sitä varmasti saatavilla myös galaksin valloitukseen. Jokainen voi osaltaan tukea tätä historiallista hanketta ja tehdä osansa galaksin valloituksessa - ostamalla Valcon kuulokkeet", Heikkinen toteaa.

Valcon investointi tuo yrityksen arvioiden mukaan jopa viisi - kymmenen miljoonaa uutta työpaikkaa (ensin noin viisi työpaikkaa, mutta myöhemmin kuolemantähden valmistuttua kymmenen miljoonaa) ja antaa Suomen taloudelle noin biljoonan euron sysäyksen.

"Kuulokkeita kasaamaan ei tarvita niin montaa ihmistä, mutta myöhemmin Kuolemantähden rakennus työllistää kyllä merkittävästi. Myös projektin valmistuttua tarvitsemme runsaasti työvoimaa, aina kätyreistä iskujoukkoihin", Heikkinen lisää.

Kuolemantähti rakennetaan Puolangalla hiilineutraalista teräksestä. Sen polttoaineena käytetään vihreää vetyä. Tämä mahdollistaa galaksin valloituksen hiilineutraalisti ja ilman riippuvuutta fossiilisista polttoaineista. Valco on pitkäjänteisesti sitoutunut ympäristöystävälliseen toimintaan myös galaksin valloituksessa ja maailmojen tuhoamisessa.

”Olemme ylpeitä siitä, että saamme olla vihreän siirtymän etujoukoissa kohti kestävämpää taloutta. Olemme pitkäjänteisesti kehittäneet toimintaamme galaksin valloitusta silmällä pitäen. Valco on sitoutunut edistämään hankkeen toteutusta kaikin sen käytettävissä olevin resurssein. Puolanka on valikoitunut tehtaan sijainniksi, koska Puolankalainen pessimismi on lähellä sydäntämme. Lisäksi Henri on Puolangalta ja jankkaa siitä koko ajan”, sanoo Valcon Suuri Johtaja Jani Rajaniemi.

Valco on tunnettu korkealaatuisista kuulokkeistaan, jotka ovat osa yrityksen strategiaa rahoittaa Kuolemantähden rakentaminen. "Ensin haluamme tehdä kuulokkeita ja kaiuttimia Suomessa. Lopullisena tavoitteenamme on rakentaa Kuolemantähti ja valloittaa koko galaksi", Heikkinen toteaa.

Hankkeen myötä myös Suomen puolustusvarmuus kehittyy. Kuolemantähden lasertykki varmistaa, että kaikkien maailman maiden asevoimat jäävät tarpeettomiksi, sillä Valco voi halutessaan tuhota koko planeetan yhdellä laukaisulla. Lasertykin teho on noin 1,21 Googolplexwattia ja sen vaatima sähkö tuotetaan vihreällä vedyllä.  

Lasertykin ohella Kuolemantähti varustetaan myös lähipuolustusaseilla ja näppärällä hävittäjälaivastolla. Aseistusta on hahmoteltu myös pienempää, paikallista joukkotuhoa varten.

”Vaikka suunnitelmamme on suuri, on kyseessä kuitenkin yrityksen virallinen päätös. Me olemme päättäneet tehdä tämän hankkeen”, Rajaniemi päättää.

Aiheeseen liittyvät artikkelit
NL25-nappikuulokkeet: Matkalla kohti parhautta - VALCO

NL25-nappikuulokkeet: Matkalla kohti parhautta

Valco Oy pitää kiinni Puolangalle suunnatuista investoinneista lakkoilusta huolimatta - VALCO

Valco Oy pitää kiinni Puolangalle suunnatuista investoinneista lakkoilusta huolimatta

Markus Eronen kuulokeyhtiö Valcon vauhdittajaksi merkittävällä pääomasijoituksella. - VALCO

Markus Eronen kuulokeyhtiö Valcon vauhdittajaksi merkittävällä pääomasijoituksella.