Valcon suuri kuulokeodysseia 2019! - VALCO
Diverse Geschriften

Valco's grote hoofdtelefoonbeurs 2019!

bij Valco Laboratoriot

Klinkt dit als een grandioze titel? Nou, dat is het ook.

Maar laten we bij het begin van het jaar beginnen, toen ik op deze wiel- en remloze bandwagon sprong.

Wie is "ik"? Maak je geen zorgen, er zullen later namen genoemd worden, zodat de zwakkere zal gruwen en de Fin zich zal schamen.

Ik realiseerde me al vroeg in het jaar dat ik asiallisia gegenamelukuulokkeita nodig had voor mijn reis en zie, het Facebook-algoritme las mijn alfagolf en pukkasi näkyviin samalla sekunnilla Valco reklaamoksen, jossa minulle kaupattiin (tai vittuiltiin päamaa, ik weet het nog steeds niet zeker) Pulasorsia ja Sorsia tms. tms. kummallisia kuulokkeita.

Nou, ik heb de jongens van die sessie gemaild, mezelf beleefd voorgesteld en gevraagd of ik hun toestellen mocht testen en mijn verlichte feedback op de toestellen mocht schrijven.

(Even een opmerking en context, voordat we verder gaan, dat ik nogal gepassioneerd ben over hoofdtelefoons en dat ik er veel verstand van heb)

Ik luisterde en misbruikte ze een tijdje, haalde ze uit elkaar en onderzocht wat ze eigenlijk aten en prees ze toen min of meer door de huidige modellen af te kraken en te zeggen dat ze voor de prijs prima zijn, maar dat ze een schokkende hoeveelheid potentieel verspillen.

Jassen valco verstas

Het antwoord, Valco-stijl, was dat:

Nou, ontwerp zelf maar een betere, dan zetten we die in de verkoop...".

Nou, ik had geen aansporing meer nodig. Al snel bevond ik me in het kantoor van de jongens, bier drinkend en een kerklettertype tekenend op een flip-over. Van daaruit begonnen een paar technische jongens en ik beetje bij beetje een recept uit te werken voor een uitstekende koptelefoon.

Nu is misschien een goed moment om mezelf voor te stellen en die namen te noemen

Jasse Valco Studio

Mijn naam is Jasse "Jazmanaut" Kesti en ik ben een audiofiel.

Ik doe al twintig jaar geluidswerk als beroep, zowel in de studio als live.

Je kunt op internet een stuk of honderd platen vinden met mijn naam erop, en er is muziek die je kunt zoeken waar ik niet op zou zijn gegaan, van Power Mixer tot Jorma Hynnise. Van Texas Bassoon tot National Ballet.

In de afgelopen jaren heb ik live gemixt voor Tuure Kilpeläinen, Elastis, Laura Närhe, Jukka Poika, Emma Salokoski, Soul Captain Band en talloze andere artiesten op de eerste en tweede rij. En dan heb ik het nog niet eens over systeemontwerp en geluidsmastering.

Tegenwoordig run ik ook mijn eigen Kesthouse masteringstudio, die je kunt vinden op www.kesthouse.com

jasse festival valco

Compromisloze geluidskwaliteit is dus van het grootste belang voor mij en iets waar ik al mijn hele volwassen leven naar streef. En het is geen klein onderwerp. Engineering alleen en een uitgebreid begrip van de fysica van geluid is niet genoeg; psychofysica moet aan de vergelijking worden toegevoegd. De mens is uiteindelijk de grootste variabele waarop het eindproduct gericht moet zijn, of het nu de muziek zelf is of het apparaat dat gebruikt wordt om ervan te genieten.

Met andere woorden, als ik een microscopisch nauwkeurige en extreem neutrale hoofdtelefoon voor mezelf zou ontwerpen, zouden de meeste consumenten hem saai en ademloos vinden.

Als je daarentegen alleen een hoofdtelefoon wilt voor de vibe en de precisie en de zogenaamde wetenschappelijke kant van de vergelijking vergeet, krijg je beats en soortgelijke gedrochten die de eerste paar minuten klinken als indrukwekkende mega-turbo bassen, maar al snel afstompen in hun papperigheid en gebrek aan onderscheid.

Maar we zijn hier niet om een soundtrack te maken, we zijn hier om een verdomd goede en bruikbare hoofdtelefoon te maken. Hier hebben we ons geconcentreerd op het belangrijkste, de luisterervaring, en die niet alleen vanuit het oor, maar ook met nauwkeurige metingen ingewreven om hem precies goed te krijgen.

Natuurlijk maakt het niet uit of die hoofdtelefoon er goed uitziet.

Omdat we geen van allen stinkend rijk zijn, moest de hoofdtelefoon een hoofdtelefoon zijn die mensen zich kunnen veroorloven. We hebben de gouden bedrading en de bekleding van struisvogelhuid overgeslagen en ons gericht op het feit dat de hoofdtelefoon gewoon verdomd goed is om te gebruiken en naar te luisteren.

De eerste hoofdtelefoon die we in Finland hebben ontworpen zal binnenkort te koop zijn, enen we hebben zulke lovende kritieken ontvangen van bètatesters over de hele wereld dat ik sterk het gevoel heb dat we onszelf overtroffen hebben. Natuurlijk zullen we volgend jaar en het jaar daarna onszelf weer overtreffen en nog beter.

Het is een ongemakkelijk gevoel als je een handset op iemands hoofd zet en ze na een tijdje beginnen te huilen, hun iphone-oordopje naar iemand gooien en weigeren het terug te geven. En het waren toen nog maar bètaversies. Ik maak geen grapje!

De eerste kleine oplage gaat binnenkort in de voorverkoop, maar aan de belangstelling te zien, is die binnen een dag op. Naarmate ons hoofdtelefoonproject vordert, zal er meer informatie worden toegevoegd, maar in de tussentijd is het de moeite waard om even te komen kijken. Valco e-mail lijst hier.

Jasse Valco Verstas

Gerelateerde artikelen
NL25-nappikuulokkeet: Matkalla kohti parhautta - VALCO

NL25 Oordopjes: Op weg naar grootsheid

Valco Oy pitää kiinni Puolangalle suunnatuista investoinneista lakkoilusta huolimatta - VALCO

Valco Oy blijft toegewijd aan investeringen in Puolanka ondanks stakingen

Markus Eronen kuulokeyhtiö Valcon vauhdittajaksi merkittävällä pääomasijoituksella. - VALCO

Markus Eronen wordt een belangrijke katalysator voor Valco met een aanzienlijke kapitaalinvestering.

Tiedote: Valco on päättänyt tehdasinvestoinneista Puolangalle - VALCO

Persbericht:Valco heeft besloten te investeren in een fabriek in Puolanga