VALCO vastamelukuulokkeet - amatöörin arvostelu - VALCO
Diverse Geschriften

VALCO hoofdtelefoon met ruisonderdrukking - amateurbeoordeling

bij Valco Laboratoriot

Allereerst de belangrijkste opmerking over deze hoofdtelefoon op basis van mijn eigen ervaring:

"De paar zwakke punten die uit deze hoofdtelefoon te halen zijn, worden uiteindelijk overwonnen door de geluidskwaliteit van deze wonderen, die persoonlijk de beste is die ik tot nu toe heb gehoord - de geluidshelderheid is een klasse apart voor deze prijs."

Valco ruiswerende hoofdtelefoon

Ik heb de manier waarop VALCO communiceert over wat ze doen altijd goed gevonden en om die reden besloot ik lid te worden van hun mailinglijst. Het belangrijkste op VALCO's berichtgeving dit najaar was natuurlijk een aantal wonderhoofdtelefoons, die blijkbaar de opvolger waren van de Sorsa response hoofdtelefoons van het bedrijf.

Ik heb er lang over nagedacht om een Sorsa+ hoofdtelefoon aan te schaffen, maar ben er door luiheid nooit aan toegekomen. Nu lagen deze mysterieuze innovaties tegen ruis echter ergens in bitspace binnen handbereik en dus besloot ik het erop te wagen of ik ze misschien als een van de eersten kon bemachtigen.

Ik vergat de hele deal door mijn eigen dwaasheid, maar gelukkig kwam er op 3 oktober een e-mail waarin stond dat er op 4 oktober een kleine partij van de nieuwe hoofdtelefoons beschikbaar zou zijn.

Ik wist dat ik snel moest handelen als ik als een van de eersten dit wonderspeelgoed wilde bekijken en blijkbaar waren de marktgoden me die vrijdagavond gunstig gezind en gebeurde er een wonder! Ik was een van de eersten die deze VALCO ruisonderdrukkende hoofdtelefoon voor mezelf kon kopen.

Het wachten was kort (maar lang voor de obers) en binnen een paar dagen had ik de hoofdtelefoon in handen, klaar om getest te worden. Ik heb deze hoofdtelefoon nu een maand lang bijna elke dag "getest/geluisterd" en in wat volgt geef ik mijn persoonlijke observaties vanuit het perspectief van een complete geluidsamateur - d.w.z. een normale consument.

Ik heb ook een paar andere draadloze hoofdtelefoons (Plantronics, Samsung, Jabra, Bluedio en een paar andere Chinese hoofdtelefoons) en van allemaal is de VALCO hoofdtelefoon aan de grote kant. Het formaat lijkt echter in niets op helmeniveau en ja, dit is gewoon dezelfde grijze massa als de rest van de Finnen.

Een mooi detail op deze hoofdtelefoons zijn de VALCO logo's gedrukt op wat donker hout - ik vraag me af hoe ze de Finse winter doorstaan? De pasvorm van de hoofdtelefoon is comfortabel - als je hem eenmaal comfortabel op je eigen hoofd hebt gezet, merk je pas een paar uur later dat hij er voor het eerst op zit.

Het is de moeite waard om even de tijd te nemen om hem op zijn plaats te krijgen, want bij mij merkte ik in ieder geval dat de hoofdband druk begint uit te oefenen op mijn hoofd als de hoofdtelefoon niet in de juiste hoek zit. Bij lichtere hoofdtelefoons hoef je je hier geen zorgen over te maken, maar de VALCO's zijn wat zwaarder, 244 gram volgens mijn boekje. Dat is alsof je een zak snoep van Panda over je hoofd houdt - als dat je ding is.

Er zitten weinig uitsteeksels en knoppen op deze hoofdtelefoon. Ze voelen allemaal aan als iets dat door een Chinese fabrieksrobot is gemaakt - niets luxueus, maar ook niets wegwerpbaars. Misschien is deze hoofdtelefoon in dezelfde regio gemaakt als mijn andere Chinese hoofdtelefoons en hebben de knoppen de slijtage van mijn oudere hoofdtelefoons goed doorstaan zonder kapot te gaan.

Mijn verbeelding beschrijft het gevoel van plastic bij het tikken op deze toetsen. Er zijn drie knoppen aan de rechterkant: bovenste volume omhoog (ook track vooruit), middelste aan/uit (ook koppelen en pauzeren) en onderste volume omlaag (ook track achteruit). Daarnaast zit er aan de rechterkant een 3,5 mm hoofdtelefoonaansluiting.

Aan de linkerkant zit slechts één (wonder)toets, namelijk de aan/uit-toets voor actieve geluidsbeheersing en een aansluitpoort voor micro-usb opladen. ANC - active noise control, is natuurlijk het SE-onderdeel waarmee deze hoofdtelefoon aan ons consumenten wordt verkocht. Deze hoofdtelefoon is absoluut een hoofdtelefoon met ruisonderdrukking en dat en de geluidskwaliteit is wat volgt.

Als je deze hoofdtelefoon in het stopcontact steekt, vertelt een bekende vrouwenstem uit de verte dat hij aan staat - power on! Persoonlijk was het horen van deze stem een beetje een teleurstelling voor me, want bij andere goedkope hoofdtelefoons (ik bedoel niet VALCO's) had ik deze zin tot mijn teleurstelling/verrassing wel gehoord. Ik had gehoopt op een kleine verrassing van VALCO hier - te oordelen naar de uitspraak van het bedrijf, had ik misschien iets verwacht als "zet dat verdomde ding aan". Misschien is dit een idee voor de volgende hoofdtelefoon?

Als je de telefoons uitzet, zegt een vrouwenstem in de verte - zet uit! Saai. Doorgaan met de Pairing en connected zinnen zijn dezelfde als op veel andere headsets en hoewel dit misschien klinkt als zinloos gezeur, zou het uitspreken van andere stemmen/uitdrukkingen deze SUPER VALCO's hebben gemaakt in mijn ogen. Maar zoals ik al zei, misschien een idee voor de ontwikkeling van de volgende hoofdtelefoon en een kleinigheid in het geheel.

Zoals ik in het begin al zei, ben ik een complete amateur op het gebied van geluidsinterpretatie en -beoordeling. Daarom geloof ik volledig dat dit VALCO stemlogo dat voorkomt in het promotiemateriaal van het bedrijf en de Chinese geluidstechnici dat dit een echt goed klinkende hoofdtelefoon is voor de prijs. Op basis van mijn eigen ervaring kan ik je echter dit vertellen.

Al jaren test ik verschillende draadloze hoofdtelefoons en luidsprekers in winkels door Rush - Tom Sawyer af te spelen. Ik zette ook de ruisonderdrukkende hoofdtelefoon van VALCO op om dit bekende 'testnummer' via Spotify af te spelen en, kortom, zodra ik het nummer startte wist ik dat ik een goede hoofdtelefoon had gekocht.

Ik laat de mooie beschrijvingen van laag, midden en hoge tonen over aan de professionals en zeg alleen dat Tom Sawyer verdomd goed klonk op deze hoofdtelefoon! Nadat ik genoeg tijd had doorgebracht met giechelen en mezelf feliciteren met een goede aankoop, herinnerde ik me een klein detail: deze hoofdtelefoon heeft een nagalmfunctie!

Nou, laten we dat eens uitproberen dacht ik, want meestal "verlaagt" en "verzwakt" tegengeluid de geluidskwaliteit, dus ik verwachtte niet veel van deze functie. Maar nee - de nagalm was geen "ruis" in het geluid, maar een nogal vreemde gewaarwording. Is het het geluid dat verbeterd is in deze hoofdtelefoon?

Dit is zeker een kwestie van mening en misschien is de beste manier waarop ik het gevoel kan omschrijven dat wanneer je de feedback aanzet, het voelt alsof de handsets iets meer om je oren worden gezogen. Het geluid wordt tegelijkertijd intenser en waarschijnlijk is in ieder geval de bas wat meer uitgesproken. Ga kijken - de wijzen weten het.

Een kleine opmerking over de werking van de feedbackfunctie: deze wordt niet uitgeschakeld als de hoofdtelefoon wordt uitgeschakeld met de aan/uit-knop, dus dit is iets om in gedachten te houden als je geen batterij wilt verspillen terwijl de hoofdtelefoon rust (vergeet niet om de feedback ook uit te schakelen met de aan/uit-knop).

Hoe dan ook, ik heb nu naar allerlei soorten muziek geluisterd en alles klinkt even goed! Een "slechte" eigenschap van deze hoofdtelefoon is dat je hem eigenlijk niet meer af wilt doen als je eenmaal begint te luisteren - of dat nu een goede of een slechte eigenschap is, dat zal iedereen wel persoonlijk weten.

Er is genoeg volume. Afhankelijk van de geluidsbron, codec en het audioprogramma geeft deze hoofdtelefoon genoeg "spanning" op alle botjes in je oor. Je moet echt overwegen of je deze hoofdtelefoon de hele tijd op vol volume wilt afspelen, zo intens is dat volume.

Als je een Android gebruiker bent, raad ik je aan om de Boom app uit de Play store te downloaden, omdat Spotify en de muziek die op je telefoon is opgeslagen naar een heel ander niveau kunnen worden opgewaardeerd dan met de normale Spotify app (dit is geen commerciële promo, gewoon een aanbeveling uit ervaring).

De bluetooth draagbaarheid van de hoofdtelefoon is voor mij een beetje een vraagteken. Zoals bij alle huidige draadloze technologieën kan er hier en daar wat geflikkerd worden. Dit is ook het geval bij deze hoofdtelefoons en in ieder geval bij mijn hoofdtelefoon is er al een duidelijke stotter op een afstand van 5 meter als er een enkele betonnen muur (flatgebouw) tussen zit [Ed. note: November batch heeft een betere antenne t: Valco].

Ik kreeg ook de TV, koptelefoon, PS4 combo niet aan de praat zoals gehoopt, waarbij ik de koptelefoon via bluetooth verbond met de geluidsbron van de TV. De aanwezigheid van de Pleikkar bluetooth controller verstoorde het audiosignaal ernstig en het geluid werd dreunend en onderbroken. Bij aansluiting op een laptop is het geluid net zo goed als op de telefoon en is bijvoorbeeld gamen briljant.

Zoals ik in het begin al zei, ben ik het er helemaal mee eens dat dit mijn absoluut beste bluetooth hoofdtelefoon tot nu toe is qua geluidskwaliteit en daarom voor mij een hele goede aankoop, omdat ik hem voornamelijk heb gekocht om naar muziek te luisteren.

Als aanbeveling van zo'n normaal persoon uit de straat, wens ik VALCO hoofdtelefoons en het bedrijf succes, nu en in de toekomst.

Achter de zelfspot en als je tussen de regels door leest, zie je dat de ondernemers van VALCO toegewijde professionals zijn en dat ze een product voor de consument hebben gemaakt dat een basisstier als ik, die het tijdperk van Kalevi Sorska heeft meegemaakt, graag aanbeveelt.

4.11.19 Jarno Laine, Helsinki

VALCO hoofdtelefoon met ruisonderdrukking

Plus

  • ALLES WAT MET GELUID TE MAKEN HEEFT - HELDERHEID!
  • Kan de tegengeluidfunctie zo goed zijn?
  • Comfortabel, zelfs bij langdurig dragen
  • Finse innovatie en ondernemerschap met de juiste instelling
  • Batterij gaat lang mee
  • Eenvoudig genoeg voor intensief gebruik (niet gebruiken tijdens het zwemmen)
  • Volgens de andere partij hebben deze trouwens een heel helder geluid als je door de handset praat.

"Minpunten"

  • Bluetooth signaalbereik en ongevoeligheid voor storingen?
  • Vervelend meldingsgeluid als de hoofdtelefoon aan staat (power on!) prkl!
  • Geen automatische uitschakeling van de intercomfunctie als de stroom wordt uitgeschakeld. Je moet er dus aan denken om hem zelf uit te schakelen.

 

Gerelateerde artikelen
NL25-nappikuulokkeet: Matkalla kohti parhautta - VALCO

NL25 Oordopjes: Op weg naar grootsheid

Valco Oy pitää kiinni Puolangalle suunnatuista investoinneista lakkoilusta huolimatta - VALCO

Valco Oy blijft toegewijd aan investeringen in Puolanka ondanks stakingen

Markus Eronen kuulokeyhtiö Valcon vauhdittajaksi merkittävällä pääomasijoituksella. - VALCO

Markus Eronen wordt een belangrijke katalysator voor Valco met een aanzienlijke kapitaalinvestering.

Tiedote: Valco on päättänyt tehdasinvestoinneista Puolangalle - VALCO

Persbericht:Valco heeft besloten te investeren in een fabriek in Puolanga