Asiakkaan rehellinen arvio Pula Sorsa -kuulokkeista - VALCO
Diverse Geschriften

Eerlijke klantenbeoordeling van Pula Sorsa hoofdtelefoon

bij Valco Laboratoriot

Disclaimer: Ik gaf commentaar op een door Valco gesponsorde post op Facebook in december 2018 en ze namen contact met me op met de vraag of ik wilde schrijven over mijn ervaring met het gebruik van hun Pula Sorsa anti-snurk koptelefoon die ik eerder had gekocht. Als compensatie voor het schrijven van de review werd mij een cadeaukaart voor hun winkel beloofd, oftewel een vergoeding voor het schrijven van de review. Ik ken de ondernemers of winkeliers niet op een andere manier.

Ik schrijf dit nu na ongeveer vier weken gebruik. Ik heb geen eerdere ervaring met het gebruik van noise-cancelling hoofdtelefoons en heb nooit eerder meer dan EUR 40 geïnvesteerd in een hoofdtelefoon.

Ik werk voor een groot softwarebedrijf in een open kantoor. Tegen het einde van 2018 begon ik te voelen dat de stress van het multitasken me te pakken kreeg en toen ik naar mijn collega keek met een koptelefoon op, die zich op zijn werk concentreerde, dacht ik erover om hem voor mezelf aan te schaffen. Met een koptelefoon kon ik in ieder geval wat afleiding van buitenaf verminderen.

Helaas waren de Black Friday aanbiedingen voorbij en de Valco Sorsa koptelefoon die mijn vriend me aanraadde was ook niet meer op voorraad. Maar voor één keer werkte het advertentiealgoritme van Facebook en kwam ik de Valco Pula Sorsa hoofdtelefoon tegen. testrapport.

Op basis van wat ik las, trok ik de stoute schoenen aan en bestelde ik de hoofdtelefoon. Het was geen slechte prijs om te betalen, als de hoofdtelefoon zo goed werkte als beloofd - en je kon hem altijd terugsturen. De hoofdtelefoon werd geleverd in een nette verpakking met een plug-in connector en een soort adapter, waarvan ik het doel nog moet ontdekken. (red. noot: de adapter is voor vliegtuigen).

Speciale vermelding verdienen de instructies in het Fins, die blijkbaar door Valco zijn vertaald, want ze volgen de humoristische lijn die we kennen uit de reclame.

Mijn eerste ervaring met het nieuwe model was behoorlijk positief. Ik testte de hoofdtelefoon voor het eerst voor onze vergadering in de danszaal van Lutako, waar de airconditioning aanzienlijk meer bromt dan in een open kantoorruimte. Het geluid dempte de airconditioning heel goed, maar het gesprek aan de tafel ernaast leek door te komen.

Hier luister ik tevreden naar kerkbranders

Hoewel ik de instructies moest raadplegen, kon ik de hoofdtelefoon gemakkelijk koppelen met de Bluetooth van mijn mobiele telefoon en de muziek overstemde de rest van het achtergrondgeluid. Binnen de kortste keren was ik in mijn eigen wereld en tot mijn verdriet moest ik de koptelefoon afzetten om met anderen te praten.

Mijn eerste indruk van de geluidskwaliteit was erg bassig, maar verder best goed. Niet dat ik het over studio-hoofdtelefoons heb, maar voor mijn eigen metal-georiënteerde muziekbeluistering is dat soort uitgesproken bas prima en lijkt het me niet te storen, vooral niet in luidruchtigere omgevingen.

Het beste gebruik van de hoofdtelefoon is tijdens woon-werkverkeer in de lokale bus, waar je de effecten van achtergrondgeluid echt kunt merken. Je kunt het volume vrij laag houden en andere instrumenten op hetzelfde volume horen, waar je zonder de nagalm alleen een elektrische gitaar zou horen.

Er is echter een klein probleem met de volumeregeling op de hoofdtelefoon, omdat die op mijn mobiele telefoon een stand omhoog springt, wat binnenshuis te veel is voor mijn oren. Soms moet ik het volume op mijn telefoon aanpassen om het juiste niveau te vinden.

Ik weet niet of dat alleen een probleem is met mijn Android telefoon, want het werkt beter met een computer.

Helaas is de BT-koppeling van de hoofdtelefoon met mijn werkcomputer (Win10) niet soepel verlopen en moet ik vaak genoegen nemen met het luisteren naar muziek op mijn telefoon op het werk. In dit geval dekt het bereik ruimschoots mijn reis naar de koffieautomaat en soms kom ik van daar terug.

Voor de rest is mijn ervaring op het werk niet helemaal positief.

In een open kantoor heb je niet zoveel profijt van tegengeluid en kun je niet lang naar het gebrul van tegengeluid luisteren. Aan de andere kant zit de hoofdtelefoon comfortabel in mijn oren en is hij licht genoeg om de hele dag naar muziek te luisteren.

Ik heb een keer geprobeerd hem te gebruiken voor een Skype-gesprek, maar mijn microfoon pikte alle geluiden op die uit de koffiekamer kwamen. Ik weet niet zeker of ik de geluidsinstellingen toen goed had staan. Mijn vriend maakte echter dezelfde opmerking over de gevoeligheid van de microfoon toen ik thuis een WhatsApp-gesprek voerde en probeerde verhuisdozen te verplaatsen of borden af te spoelen.

Voor de rest was de hoofdtelefoon comfortabel om thuis te gebruiken.

Pula Sorsa hoofdtelefoon

Ik kom van het platteland en na 11 jaar in de stad heb ik in mijn nieuwe appartement nog steeds last van het gedonder van de snelweg, het lawaai van de buren en het geluid van de parkeergarage dat door de muur heen komt.

Na Independence Day, toen ik met een kater in mijn flat lag met een koptelefoon op, vervloekte ik waarom ik er niet eerder aan had gedacht om een geluidsonderdrukkende koptelefoon aan te schaffen.

De koptelefoon wist alle bovenstaande afleidingen nog beter te blokkeren dan oordopjes. Ik realiseerde me pas toen ik de koptelefoon afdeed dat iemand de subbar van zijn auto aan het testen was op de parkeerplaats voor vrijdagmiddag. Blijkbaar duurt het even om aan dat tegengeluid te wennen.

Maar soms, bijvoorbeeld in de trilling van een bus, voel ik dat het tegengeluid onaangename druk op mijn oren uitoefent en moet ik hem afzetten. Dit kan ook deels aan de hoofdtelefoon zelf liggen, want soms lijkt het tijdens het lopen alsof de gesloten hoofdtelefoon onaangename schokgolven veroorzaakt als hij trilt, zelfs zonder de hoofdtelefoon.

Ondanks de reclameclaims van Valco verbetert het dragen van een koptelefoon je kansen om aangereden te worden naar mijn mening niet significant, omdat hij hogere geluiden minder goed dempt dan lagere. Je kunt een naderende auto wel horen, hoewel het laagste gerommel er goed doorheen snijdt.

Ze zijn zeker groot en zien er onhandig uit, maar vanwege de terugslag zul je ze ook in de stad willen dragen. Het zou leuker zijn om een langere analyse van het tekort aan Sors te schrijven, maar ik schrijf dit thuis met Kerstmis en mijn tienjarige dochter staat erop dat ik met haar speel.

Dus ik kopieer hier een licht bewerkte versie van de samenvatting die ik voor mijn vrienden schreef, wanha cunnon tl;dr:

Waarderen:

 • Dempt het geluid van de airconditioning mooi en werkt vooral goed in de stad en op lokale bussen
 • Bluetooth draagt helemaal tot aan de koffieautomaat (~15m).
 • De geluidskwaliteit is voldoende voor mij, hoewel het wat wazig is als ANC is ingeschakeld
 • De schakelaars zijn mooi weergegeven en gemakkelijk te vinden
 • Goede levensduur van de batterij
 • Mooi op te vouwen voor transport

 

Niet zo cool:

 • Vrij slechte demping van spraak en ander niet-"statisch" geluid met hogere frequenties
 • Zoemende ANC (tegengeluid) bovenop. Hoewel de Bosets van 300€ dat ook doen.
 • Volumeregeling "stuitert". Als je afspeelt vanaf de telefoon, lijkt het volume te laag of TE HOOG. Als je luistert vanaf de computer, stuitert het volume van nul naar behoorlijk hard.
 • Het geluid dat de BT-verbinding etc. aankondigt is vrij luid. Je hoort het zelfs als je de koptelefoon niet op hebt.
 • De geluidskwaliteit is nogal gedempt/zacht als ANC uit staat.
 • Deze maken een vervelend klikkend geluid als ANC aan/uit staat.
 • ANC kan vrij gevoelig aan gaan tijdens transport. Ik heb geen time-out opgemerkt op ANC of Bluetooth (gekoppeld).

Samengevat, beoordeling: 4/5

Ik ben positief verrast. Een collega met een Bose van € 300 zei "nou je hebt waar voor je geld" en ik ben het met hem eens.

T: Heikki en het copyright voor de foto's is ook van Heikki.Ps. Vermeld dat ik Whamageddon 2018 heb overleefd waarschijnlijk dankzij deze koptelefoon.

Gerelateerde artikelen
NL25-nappikuulokkeet: Matkalla kohti parhautta - VALCO

NL25 Oordopjes: Op weg naar grootsheid

Valco Oy pitää kiinni Puolangalle suunnatuista investoinneista lakkoilusta huolimatta - VALCO

Valco Oy blijft toegewijd aan investeringen in Puolanka ondanks stakingen

Markus Eronen kuulokeyhtiö Valcon vauhdittajaksi merkittävällä pääomasijoituksella. - VALCO

Markus Eronen wordt een belangrijke katalysator voor Valco met een aanzienlijke kapitaalinvestering.

Tiedote: Valco on päättänyt tehdasinvestoinneista Puolangalle - VALCO

Persbericht:Valco heeft besloten te investeren in een fabriek in Puolanga