Hej allihopa, det är Jasse igen! Redan förra sommaren klagade jag över att det helt enkelt inte finns några bra reshögtalare på marknaden. De är antingen av billig plast och/eller låter som en trimmad go-kart med ett ljudsystem inställt enligt Yngwie Malmsteens filosofi: Mer är mer! Resultatet: En bas som överröstar allt annat.

Okej, jag kanske överdrev lite. Det finns bra högtalare, men de är oftast löjligt dyra. Så mycket pengar har vi inte.

Så vi bestämde oss för att testa olika högtalare från olika tillverkare för att se om vi kunde ta fram en bra och prisvärd högtalare som skulle slå de vanliga, som finns i massor, i fråga om pris-kvalitetsförhållande.

Och vad gör den här högtalaren så fantastisk?

För det första: En balanserad frekvensrespons och låg distorsion, vilket säkerställer klar återgivning av musik, podcasts och ljudböcker.

Vi tänker inte tävla om vilken högtalare som spelar högst eller har den mest pumpande basen. Vi satsar allt på ljudkvaliteten.

För det andra: Enheten måste vara lätt att bära med sig. Så den får inte vara större eller tyngre än en halvliters vattenflaska.

Dessutom måste den klara av Valcos midsommarfest. Det vill säga, den måste vara stöttålig och vattentät.

Och vet ni vad? Vi lyckades! Förutom alla nämnda funktioner har denna pryl många fler trick: Med stereoexpansionsknappen låter den lilla högtalaren mycket större och skapar en förvånansvärt bra stereobild utan att låta plastig, vilket vanligtvis händer med sådana effekter.

Och om ljudfältet och kraften inte räcker till för poolpartyn, kan du para ihop två av dem för att fungera som ett riktigt stereosystem.

Musik kan spelas inte bara via Bluetooth 5.0 utan också med en traditionell kabel, eftersom få kassettbandspelare har andra utgångar, och naturligtvis kan semi-retro-entusiaster spela sina musikfiler från ett minneskort också.

Och för att klargöra för skeptikerna: Ja, denna pryl har bas. Den går faktiskt imponerande lågt för en så liten enhet. Den överröstar bara inte allt.

Och ja, den kan bli tillräckligt hög för att grannens mormor ska komma från kvarteret och fråga vem som sjunger så vackert. Men det är inte standardinställningen.

Kolla in videon för en närmare titt. Dessa kommer att vara till salu så snart vi får dem på lager. Med hörlurarna hade våra entreprenörer högt blodtryck eftersom kunderna fick vänta på grund av pandemin, så vi gör inga förbeställningar längre.

Vi var nära att ha kunder som stormade vårt kontor med högafflar och facklor.