Pula Sorsat testiajossa - VALCO
Blandade skrifter

Brist på Sorsat provkörning

vid Valco Laboratoriot

Jag fick testa Valcos framtida hörlurar, som var avsedda för de fattiga, dvs. för arbete utomhus. Jag hade redan Valco Sorsas, som visade sig vara ett helt fantastiskt prisvärt köp. Så vi frågade våra fabriker om Valco också kunde erbjuda hörlurar för utomhusbruk och gym. Ankorna var för bra för utomhusbruk, enligt min mening, och är bekvämare att spara för civiliserade inomhusresor.

Som försökskanin fick jag senare tag på en uppsättning enheter som kallades Pula Sors. Det som lockade mig med dessa hörlurar var att de var avsedda för utomhusbruk och att ett litet vattenstänk inte skulle störa deras funktion. Ett annat plus var svettets hållbarhet, dessa var uppenbarligen utformade för den mobila personen.

Vid första anblicken var jag inte lika imponerad av responsbruset som jag hade varit av Valcos dyrare hörlurar. Å andra sidan, till det här priset är även den här bra brusreduceringen tillräckligt bra för mig. Senare upptäckte jag att antibruset är särskilt användbart när jag lyssnar på musik, eftersom den låga frekvensavstängningen gör att jag kan lyssna på musik på en mycket lägre volym än med hörlurar utan antibrus till samma pris.

Till min glädje tar dessa hörlurar också bättre hänsyn till skyddet mot vindinducerat skrammel i mikrofonerna och är därför också idealiska för samtal i stugan, till exempel. Höga ljud kan dock höras igenom ganska lätt. När jag körde en gammal rickshaw kom jag på mig själv med att köra med de här på, eftersom däckljudet och dieselskallret dämpades perfekt av de här.

För en lekman som jag är kvaliteten på musikåtergivningen ganska bra. Ljudet är mycket bra för en lugn utflykt. Vanligtvis brukar kinesiska hörlurar inte ha någon kick i de lägsta tonerna, medan musiken från min egen erfarenhet går högt och högt. Dessa hörlurar visar tydligt Beats-ingenjörens hand.

Ljudet är bra (för priset) och om återkopplingen var lite bättre implementerad tror jag inte att dessa skulle vara en skam även i sällskap med de dyrare. Det är värt att nämna här att en annan testlyssnare tyckte att ljudet var "lite unket" och "onödigt basigt". Kanske beror det på vilken musik du lyssnar på, jag lyssnar inte på Mozart med dessa.

Batteritiden för dessa hörlurar är i en klass för sig och det faktum att du kan ladda dem samtidigt som du lyssnar gör det enklare. Inte en enda gång har batteriet tagit slut eller ens indikerat att det håller på att ta slut under min användning. Handsfree-funktionen verkar också fungera ganska bra trots det äldre bt-chipset.

När det gäller användbarhet är dessa inte tunga på huvudet och kändes till och med lite lösa på huvudet i början, men inte en enda gång har de fallit av mitt huvud. Det bästa med dessa är att de kan vikas ihop till en klump som är lika stor som en vuxen mans knytnäve, vilket gör att de passar bra i fickan på en vinterjacka.

Bra: Billiga, lätta, bra ljud (enligt min mening), mycket bra batteritid, väderbeständiga, coolt utseende

De dåliga: Feedback kan vara bättre kvalitet (men för detta pris, ganska adekvat), löst första intryck

Trots allt tar jag på mig de här varje gång jag ska springa och lämnar de gamla Marshall-öronsnäckorna på bordet. Om inte annat kommer de åtminstone att hålla dina öron varma i den kommande frosten. Jag har spenderat pengar på mer dåraktiga saker tidigare.

Min bror lånade hörlurarna på en resa till Tokyo, trots att han har dyrare egna, eftersom de får plats i ett så litet utrymme och kvaliteten fortfarande är hyfsad. Det kanske säger något.

Jani

Relaterade artiklar
Tiedote: Valco on päättänyt tehdasinvestoinneista Puolangalle - VALCO

Pressmeddelande:Valco har beslutat att investera i en fabrik i Puolanga

Asiakaskyselyn kukkasia - VALCO

Blommor från kundundersökningen

Kuoleman spiraalin jälkilöylyt (eli miten firma ei mennytkään vielä nurin) - VALCO

Efterdyningarna av dödsspiralen (hur företaget inte gick i konkurs trots allt)

Valco vialliset kuulokkeet takuuhuolto

Dödsspiralen (eller hur företaget nästan gick i konkurs)