Pula Sorsat testiajossa - VALCO
Gemengde geschriften

Tekort aan Sorsat testrit

bij Valco Laboratoriot

Ik mocht de toekomstige hoofdtelefoon van Valco testen, die bedoeld was voor de armen, dus voor buitenwerk. Ik had al de Valco Sorsas, wat een absoluut goede prijs-kwaliteitverhouding bleek te zijn. Dus vroegen we onze fabrieken of Valco ook hoofdtelefoons voor buiten en in de sportschool kon aanbieden. De eenden waren naar mijn mening te goed voor gebruik buitenshuis en zijn comfortabeler om te bewaren voor beschaafd reizen binnenshuis.

Als proefkonijn kreeg ik later een set apparaten in handen met de naam Pula Sors. Wat me aantrok in deze hoofdtelefoon was dat hij bedoeld was voor buitengebruik en dat een klein spatje water de werking niet zou verstoren. Een ander pluspunt was de duurzaamheid van het zweet, deze waren duidelijk ontworpen voor de mobiele persoon.

Op het eerste gezicht was ik niet zo onder de indruk van het responsgeluid als bij de duurdere hoofdtelefoons van Valco. Aan de andere kant, voor deze prijs is zelfs deze goede ruisonderdrukking goed genoeg voor mij. Later ontdekte ik dat de ruisonderdrukking vooral handig is bij het luisteren naar muziek, omdat de lage frequentie cut-off me in staat stelt om op een veel lager volume naar muziek te luisteren dan met een hoofdtelefoon zonder ruisonderdrukking van dezelfde prijs.

Tot mijn vreugde houdt deze hoofdtelefoon ook beter rekening met de bescherming tegen windgeratel in de microfoons en is daarom ook ideaal voor bijvoorbeeld telefoongesprekken in het vakantiehuisje. Hoge geluiden hoor je er echter vrij gemakkelijk doorheen. Toen ik in een oude riksja reed, vond ik mezelf rijden met deze hoofdtelefoon op, omdat het geluid van de banden en het geratel van de diesel er perfect door werd onderdrukt.

Voor een leek als ik is de kwaliteit van de muziekweergave behoorlijk goed. Het geluid is erg goed voor een ontspannen uitstapje. Meestal willen Chinese hoofdtelefoons al bij de laagste tonen geen kick meer hebben, terwijl de muziek uit mijn eigen ervaring hard en hoog gaat. Deze koptelefoon laat duidelijk de hand van de Beats ingenieur zien.

Het geluid is goed (voor de prijs) en als de feedback iets beter was geïmplementeerd, denk ik niet dat deze een schande zou zijn, zelfs niet in het gezelschap van de duurdere exemplaren. Vermeldenswaard is hier dat een andere testluisteraar het geluid "een beetje muf" en "onnodig bassig" vond. Misschien hangt het af van de muziek waar je naar luistert, ik luister hier niet naar Mozart mee.

De levensduur van de batterij van deze hoofdtelefoon is een klasse apart en het feit dat je hem tegelijk met het luisteren kunt opladen maakt het makkelijker. Ik heb de batterij nog nooit leeg zien raken of zelfs maar aangegeven dat hij bijna leeg was. De handsfree functie lijkt ook redelijk goed te werken ondanks de oudere bt-chipset.

Wat betreft gebruiksvriendelijkheid, deze zijn niet zwaar op het hoofd en voelden in het begin zelfs een beetje los aan, maar ze zijn niet één keer van mijn hoofd gevallen. Het mooiste is dat ze op te vouwen zijn tot een klomp ter grootte van een vuist van een volwassene, die mooi in de zak van een winterjas past.

Goed: Goedkoop, lichtgewicht, goed geluid (naar mijn mening), zeer goede batterijduur, weerbestendig, ziet er cool uit

Slecht: Feedback zou van betere kwaliteit kunnen zijn (hoewel voor deze prijs ruim voldoende), losse eerste indruk

Terzijde: ondanks alles doe ik deze elke keer om als ik ga hardlopen en laat ik de oude Marshall oordopjes liggen. Ze houden je oren tenminste warm bij de komende vorst. Ik heb in het verleden geld uitgegeven aan meer dwaze dingen.

Mijn broer leende de koptelefoon voor een reis naar Tokio, ook al heeft hij zelf duurdere, omdat ze in zo'n kleine ruimte passen en de kwaliteit nog steeds behoorlijk is. Misschien zegt dat iets.

Jani

Gerelateerde artikelen
Tiedote: Valco on päättänyt tehdasinvestoinneista Puolangalle - VALCO

Persbericht:Valco heeft besloten te investeren in een fabriek in Puolanga

Asiakaskyselyn kukkasia - VALCO

Bloemen uit het klantenonderzoek

Kuoleman spiraalin jälkilöylyt (eli miten firma ei mennytkään vielä nurin) - VALCO

De nasleep van de doodsspiraal (hoe het bedrijf toch niet failliet ging)

Valco vialliset kuulokkeet takuuhuolto

De doodsspiraal (of hoe het bedrijf bijna failliet ging)