GPS-panta kissalle - onko hullumpaa kuultu? - VALCO
Sekalaisia kirjoituksia

GPS-panta kissalle - onko hullumpaa kuultu?

Kirjoittaja Valco Laboratoriot

Alunperin ehdotus hankkia edullisia GPS -paikantimia myyntiin tuli meille metsästysporukalta. Ei oikein kuulemma tuntunut mukavalta maksella lähemmäs tuhatta euroa siitä, että näkee missä koira liikkuu. 

No, meillähän ei VALCO-laboratorioissa ole koiria eikä muitakaan koe-elämiä, joten piti keksiä joku muu tapa testata laitetta. Onneksi uskollinen hiirenpyytäjä, Misse -kissa sattui juuri kuikuilemaan kellarin ovenraosta ja pääsi koekaniiniksi projektillemme. 

Käyttöönotto oli helppoa. Laite aamulla laturiin ja illalla kauppareissulla prepaid marketista mukaan. Puhelimeen laitettiin ilmainen sovellus, josta Missen matkat näkyisivät.  

Aluksi laturin piuha otti päähän, kun sen paikoillaan pysyminen oli niin ja näin. Se on vähän saman tyylinen kuin Applen läppäreissä, sellainen magneettihärpäke. Muutaman päivän käytön jälkeen piuhakin alkoi toimia paremmin jousien löystyessä.

Ladattu laite ruuvattiin auki ja asennettiin SIM-kortti, joka oli ensin aktivoitu puhelimessa. Ruuvit kiinni, Misse syliin ja panta kaulaan. Hyvin pysyy ja oikein tyylikkäältä näyttää, eikä kynsistäkään jäänyt pahemmin arpia.

Misse ja gps-panta

Ennen seurantalaitetta Missen öiset seikkailut olivat meille mysteeri ja monta murheen hetkeäkin on vietetty, kun pikku Misseä ei ole reissuilta ajoissa kotiin kuulunut.

Onpa muutaman kerran pitänyt Misseä hakea rankkurinkin hoivista (100€/kerta), kun moni ihminen ei enää kaupungissa ymmärrä, että kissa on täälläkin harvaan asutulla alueella hyötyeläin eikä koriste.

Todisteena siitä on saatu kuusi Misse-online.fi kotiinkuljettamaa rottaa syyskuun aikana Valcon laboratorion työntekijöille ravinnoksi. Laboratoriossamme työskentelevät korkeasti koulutetut tutkijat ovat tietoisia rottien kyvystä lisääntyä ja mielestämme Misselle pitäisi antaa kaupungin puolesta mitali.

Harmi, kun Misse ei osaa lentää, se voisi pitää myös auton puhtaana alati lentävien lokkien jätöksistä...

Muutama viikkoa myöhemmin

Tätä kirjoittaessa Misse on nyt pitänyt useamman viikon paikanninta ja saanut totutella sen olemassaoloon, koska sitä ei enää oteta yöksi pois. 

GPS-laite on antanut hyvää tietoa, missä Misse on kulkenut ja sen kaulassa vilkkuvat valot osoittavat vastaantulijoille, että laboratoriomme tärkeimpiin kuuluva jäsen ei ole villiintynyt, eikä se ole kollegoiltaan hukassa.

Oheinen esimerkkikuva näyttää Missen yhden yön kauppareissun.

Missen kauppareissu

Jos joku jäljittimestä huolimatta ottaa ilman lupaa Missen haltuunsa, niin sen kaulassa oleva jäljitin täytyy palauttaa sen omistajalle tai muuten syyllistyy laboratorion omaisuuden luvatta ottamiseen eli yleisemmin varkauteen (RL 28:1).

GPS:n hyvä puoli on myös se, että sen lähettämästä datasta on helppo katsoa mistä ja milloin Misse on pöllitty. Sääli rankkuria, kun jää helpot bensarahat tienaamatta.

Laitteen seuraillessa aktiivisesti kissan liikuntaa, on se varmuuden vuoksi laitettu aikalailla päivittäin laturiin. Ainakin vuorokauden se kestää aktiivista seurantaa, mutta jos haluaa vain tarkistaa Missen lokaation, näyttäisi valmiustila piisaavan pari viikkoa. 

Mukavinta pannassa on kuitenkin sen viihteellinen ominaisuus. Missen matkoja on hauska seurata. Ohjelmiston piirtämä jälkeä on huomattavasti viihteellisempää seurata kahvihuoneessa kuin salkkareita tai tosi-tv:tä. 

GPS -paikantimet nyt marraskuun 2017 ajan myynnissä Valco -verkkokaupassa.

Kiitämme:

  • Hinta (tässä on vähän oma lehmä ojassa)
  • Helppous
  • Koko
  • Ei lisenssimaksuja eikä käyttökuluja

 Moitimme:

  • Laturin johtoa (aluksi kenkku)
  • Kiinalaista ohjelmistoa (kestää hieman oppia logiikka, tehdään varmaan oma)
  • Akun kestoa (paristo voisi olla isompi, tosin vuorokausi on ihan hyvä kesto jatkuvass a käytössä)
Aiheeseen liittyvät artikkelit
Tiedote: Valco on päättänyt tehdasinvestoinneista Puolangalle - VALCO

Tiedote: Valco on päättänyt tehdasinvestoinneista Puolangalle

Asiakaskyselyn kukkasia - VALCO

Asiakaskyselyn kukkasia

Kuoleman spiraalin jälkilöylyt (eli miten firma ei mennytkään vielä nurin) - VALCO

Kuoleman spiraalin jälkilöylyt (eli miten firma ei mennytkään vielä nurin)

Valco vialliset kuulokkeet takuuhuolto

Kuoleman spiraali (eli miten firma melkein meni nurin)