VALCO-laboratoriot testaa: Vastamelukuulokkeet - VALCO
Sekalaisia kirjoituksia

VALCO-laboratoriot testaa: Vastamelukuulokkeet

Kirjoittaja Valco Laboratoriot

havainnekuva 

Kellariini oli kantautunut tieto, että markkinoille on alkanut tulla jotain ihmeen vastamelukuulokkeita. Ennakkokäsitykseni mukaan ne siis suodattavat tietyn määrään meteliä jollain digitaalisella härpäkkeellä, mikä parantaa kuunteluelämystä ja vähentää taustamelun vaikutuksia haluttuun kuunteluelämykseen.

No VALCOn laboratoriohan luonnollisesti tarvitsee juuri tällaiset metelin suodattimet jatkuvan taustamelun leikkaamiseksi elämästä pois, melun jonka aiheuttaa muutama alle 10-vuotias lapsi sekä niitä komentava kova- ja jatkuvaääninen nämä mölyapinat synnyttänyt nainen. Puhumattakaan vuoden ympäri remontoivasta naapurista, joka saisi palauttaa lainaamansa iskuporakoneen.

Kuulokkeet on oikeasti tarkoitettu lähinnä lentomelun ja muutoin äänekkäistä koneista johtuvan äänen suodattamiseen, mutta meillä laboratoriossa ei ole sellaista henkilöä, jota hienoista masiinoista lähtevä korkean insinöörisuunnittelun tuloksena aiheutuva meteli millään tavalla häiritsisi.

Lentokoneen kaunis tasainen suihkumoottorin lentomelu tai auton moottorin kehräävä hurina lähinnä rauhoittavat hermoja ja ravitsevat mielikuvitusta. Jos et satu omaamaan samanlaista insinöörin sielua, nämä ovat täydelliset lentomatkustamiseen.

Siispä laboratorion testi suuntautui erilaisten laitteiden osalta nimenomaan keski-ikäisen perheellisen miehen normaaliin elämään. 

Testattuamme muutamia laitteita päädyimme tietenkin parhaimman laitteen valintaan, missä lagaton yhteys kattaa oivallisesti olohuoneen sohvan ja jääkaapin välisen alueen ilman häiriöitä. Tämä ennen kaaosmaista mölinää täynnä ollut alue täyttyykin nyt mieltä lämmittävästä musiikista tai tv- ja radio-ohjelmista ilman, että kyseisiä laitteita tarvitsee säätää yliäänitasolle korvaamaan ”ihanasta” perhe-elämästä johtuvaa kaaottista taustamölinää.

Kuulokkeet ovat jykevät ja niiden kupit menevät korvien päälle (tai ympärille, riippuen korvan koosta) ja vaimentavat suurimman osan melusta jo pelkällä olemassaolollaan kuin peltorit konsanaan. Kun vastameluhärpäkkeen lyö päälle, on hiljaisuus käsin kosketeltavaa.

Näitä kuulokkeita tulisikin myydä myös idiottisuodattimina, koska eittämättä näillä on mahdollista suodattaa myös työpaikan mölisevän idiootin viimeisimmät aivopierut ja avokonttorin tasaisen rasittava mölinä hyväksikäyttäen huippuunsa hiottua tekniikkaa. 

Laitteessa on myös etähallintaominaisuudet sekä kahden laitteen kytkentä, eli puhelimen liittäminen mukaan musiikkilaitteen tai muun härpäkkeen rinnalle onnistuu mainiosti, joten et voi missata kaverisi pyyntöä oluelle tai muuta tärkeää työjuttua, jos sellaisia sattuu olemaan — tärkeitä. Suodattimen mikkien äänenlaatu on myös havaittu erinomaisen hyväksi puhelujen aikana, eli mölinän keskellä suoritettu kaljalle pyyntö onnistuu melkein kuiskaamalla.

Voit myös jakaa oman kuunteluelämyksesi toisten samanlaisten kuulokkeiden kanssa, joten joskus voi myös puolisoa hellitellä jakamalla seesteinen hiljaisuus digitaalisesti, jos hänellä sattuu olemaan ekskapistisia haaveita perhehelvetin keskellä. Kunnon hiljaisuus auttaa kaikkeen vaivaan. Myös mykkäkoulu onnistuu digitaalisesti huomattavasti tehokkaammin, koska siihen yleensä kuuluva protestin kaltainen paikkojen kolistelu sekä yliäänekäs vessan kuuraaminen ei suodattimista tule läpi.

Manuaalinen äänenlaadun vertailu aiempiin langallisiin Bosen Quietcomforteihin tuli siihen tulokseen, että Boset saavat jäädä hyllylle, koska huimasta hintaerosta huolimatta, ne eivät ole käytössä yhtään sen paremmat. Lisäksi noissa minun Bosen kuulokkeissa on kaljanhakua rajoittava piuha.  

Laboratoriomme testissä arvioimme ominaisuuksia asteikolla 1-5 tähteä, missä 1 tähti on paska ja 5 helvetin hyvä:

Lentomelu * * * * *

Junan melu * * * * * 

Bussin melu * * * * *

Lasten melu * * * * (edes peltorit ei suodata kaikkea)

Vaimon melu * * * (vaatii tuplasuojauksen)

Imurointi * * * *

Pesukoneet ja muut kodin härvelit * * * * *

Kiitämme erityisesti hyvää akunkestoa ja käyttömukavuutta

Moitimme hintaa. Kiinalainen hikipaja rahastaa tällä kertaa kovasti laadulla. Halvempiakin olisi löytynyt, mutta ne olivat ihan paskoja. Meistä on turha ostaa paskaa viidellä kympillä kun satasella saa jo huiput. 

Aiheeseen liittyvät artikkelit
NL25-nappikuulokkeet: Matkalla kohti parhautta - VALCO

NL25-nappikuulokkeet: Matkalla kohti parhautta

Valco Oy pitää kiinni Puolangalle suunnatuista investoinneista lakkoilusta huolimatta - VALCO

Valco Oy pitää kiinni Puolangalle suunnatuista investoinneista lakkoilusta huolimatta

Markus Eronen kuulokeyhtiö Valcon vauhdittajaksi merkittävällä pääomasijoituksella. - VALCO

Markus Eronen kuulokeyhtiö Valcon vauhdittajaksi merkittävällä pääomasijoituksella.

Tiedote: Valco on päättänyt tehdasinvestoinneista Puolangalle - VALCO

Tiedote: Valco on päättänyt tehdasinvestoinneista Puolangalle