VALCO-laboratoriot testaa: Korvavalcot - VALCO
Sekalaisia kirjoituksia

VALCO-laboratoriot testaa: Korvavalcot

Kirjoittaja Valco Laboratoriot

Nämä langattomat nappikuulokkeet olivatkin aika mielenkiintoiset korvatoffeen kerääjät.

Olemme monesti salaa naureskelleet ihmisille, joilla on roikkunut korvista Applen räkää muistuttavat earpodit. Oikeasti tosin olimme kateellisia kun meillä ei ollut varaa ostaa niitä ja päädyimme hankkimaan omia korvanappeja.

Ensivaikutelma ei ollut mitenkään äärimmäisen loistavat. Nappien äänimaailma ei säväyttänyt kirkkaudellaan tai muullakaan sunnuntaihifistin äänimaailmaan tottuneella korvalla. Napit jäivätkin siksi pöydälle pölyttymään joksikin aikaa.

Korvavalco langattomat nappikuulokkeet

Napit on kuitenkin helppo laittaa taskuun silloin kun isompia kuulokkeita ei viitsi raahata mukana ja ne palautuivat pian takaisin käyttöön. Muutaman kerran tuli kuitenkin asioikseen testattua puheluominaisuuksia ja ne yllättivät jollain tapaa positiivisesti, puhelussa kun ratkaisee lähinnä yhteyden toimivuus ja mikrofonin kuuluvuus.

Parasta näissä härveleissä on kuitenkin niiden kätevyys. Voi kuunnella kätevästi podcasteja ja radio-ohjelmia pitkin pihoja ilman, että tarvitsee räpeltää johtojen solmuja jatkuvasti auki.

Myös kotelo osoittautui todella näppäräksi. Napit mahtuvat tiukempienkin farkkujen teskuun, kun lähtee vaikkapa käväisemään kaupungilla asioilla ja paristojen kesto on yllättävän hyvä.

Korvavalco langattomat nappikuulokkeet

Lopulta äänimaailmakin muuttui pienellä taajuuskorjauksella varsin siedettäväksi. Taajuuskorjauksen voi tehdä suoraan Spotifystä ainakin iPhonella (hammasrattaan kuva -> Playback -> Equalizer). Androidiin ilmeisesti pitää asennella erillinen equalizer -sovellus.

Myös nappien asento korvassa tuntui vaikuttavan aika paljon kuuntelukokemukseen. Liian syvälle sullottuna bassot ylikorostuivat ja liian ulkona ne vaimenivat. Keskiääniä ei näin pienistä vempeleistä saa ulos kuin nostamalla äänenvoimakkuutta suhteellisen kovaksi.

Parasta näissä napeissa oli kuitenkin se, että ne sujahtivat todella kätevästi peltorien alle ja tylsä työpäivä muuttuikin kertaheitolla mukavemmaksi musiikin myötä. Pirun kätevää. Voisi äkkiseltään kuvitella, että esimerkiksi moottoripyörällä tai moottorikelkalla ajellessa ne toimisivat hyvin, mikäli kypärästä vain löytyy tilaa.

Pikkuhiljaa olenkin tottunut käyttämään näitä välimallin kuulokkeina kaiken kirjavissa työ_hommissa, siihen nämä soveltuvatkin aivan mainiosti, eikä niitä hirveästi tarvitse hävetä julkisissa kulkuneuvoissa, kun korvista ei törrötä mitään sienen tai räkäklöntin näköisiä möykkyjä.

langaton nappikuuloke korvassa

Ei me näitä myytäis jos ne ei meidän mielestämme olisi sellaiset joita kannattaisi tähän hintaan ostaa. Jos on oikeasti hifisti, niin rahaa pitää lyödä tiskiin nelinkertainen määrä saadakseen aidosti todella pirun hyvät napit. Nämä ovat vain hinta-laatusuhteeltaan erinomaiset. 

Yhteenveto

+ pirun kätevät

+ hyvä akun kesto

+ näppärä koko ja kotelo

- vaatii taajuuskorjausta musiikin kuunteluun

- asentoherkät (ks. teksti)

- menee nopeasti aika lujalle

 

Aiheeseen liittyvät artikkelit
Tiedote: Valco on päättänyt tehdasinvestoinneista Puolangalle - VALCO

Tiedote: Valco on päättänyt tehdasinvestoinneista Puolangalle

Asiakaskyselyn kukkasia - VALCO

Asiakaskyselyn kukkasia

Kuoleman spiraalin jälkilöylyt (eli miten firma ei mennytkään vielä nurin) - VALCO

Kuoleman spiraalin jälkilöylyt (eli miten firma ei mennytkään vielä nurin)

Valco vialliset kuulokkeet takuuhuolto

Kuoleman spiraali (eli miten firma melkein meni nurin)