Pulasorsat käyttötestissä - VALCO
Sekalaisia kirjoituksia

Pulasorsat käyttötestissä

Kirjoittaja Valco Laboratoriot

Kinusin Valcon Facebook -sivuilla kuulokkeita testiin ja yllätyksekseni firmasta vastattiin. Heitä oli kuulemma käynyt sääliksi Facebook -profiilini ja päättivät antaa kuulokkeet sillä ehdolla, että kirjoitan käyttökokemuksia. En siis ole mikään kauppiaiden kaveri tai serkku, vaan ihan satunnainen heppu.

En ole mikään erityinen hifisti. Edelliset vastameluvehkeet oli naapurifirman sisäänostohinnalla ostetut tuplasti kalliimmat ja vastamelu oli huonompi ja ääni tunkkaisempi. Lievästi kusetettu olo oli silloin kun ne paskat vielä lahosivat palasiksi parissa kuukaudessa ja korvaava pari viikossa. Nämä ovat ainakin toistaiseksi toimineet ihan ok.

Ensimmäisenä tuotetta avatessa silmiin pistää paketointi. Se ei nimittäin ole sanomalehtipaperia ja siinä on tekstit lontooksi. Paketin auettua yrittäjälle meinasi kuitenkin koittaa välitön paskahalvaus, kun kuulokkeesta jäi toinen kuppi laatikon pohjalle.

Ongelma ei kuitenkaan ollut suurensuuri, koska molemmat kupit saa helposti napsauttamalla sekä ennen kaikkea ehjänä paitsi irti, myös takaisin kiinni.

Kuulokkeissa ei siis ollutkaan mitään vikaa, vaan todennäköisesti Postissa on potkittu pakettiani tavanomaista kovempaa.

 

vastamelukuulokkeet

 

Ensikokeilu kuulokkeilla ajoittui sopivasti Vihti-Kajaani matkalle, missä tuli todettua, että ainakin vuorisaarna ja Reginan naisen unelmia kuuluvat juuri sopivan hyvin diesel-mersun murinoiden yli, mitä nyt äänenvoimakkuutta tarvitsi mersussa yllättävän paljon.

Vastameluominaisuus on myyjän väitteistä huolimatta allekirjoittaneen mielestä erittäin hyvä.

Vastamelu ainakin lentokoneessa toimii huomattavasti paremmin kuin aikaisemmin kokeilemissani paria kertaluokkaa kalliimmissa kuulokkeissa ja kuulokkeiden muotoilu ei allekirjoittaneen pallopäätä rasittanut missään kohtaa pitkistä käyttöajoista huolimatta. Myöskin isohkot tunnelit korvissa sopivat hyvin pehmusteiden sisään.

Äänentoiston laatu ei varsinaisesti ole päätähuimaava, mutta kuitenkin hyvää ookoo tasoa. Kyllä tällä varsin mielellään leffat ja podcastit kuuntelee matkalla tai kuuntelee ajankuluksi vaikka Matin ja Tepon parhaita.

 vastamelukuulokkeet

Pulasorsat eivät ole mikään hifistin ykkösvalinta, mutta hintakin on sen mukainen. Hinta-laatusuhteeltaan nämä ovatkin varsin erinomaiset. Vähemmän köyhälle voi suositella ostamista ihan vaikka pelkän käyttöohjeen takia, joka on aika tyypillistä Valco -tyyliä. 

Väkisin yrittämällä kaikkien hyvien ominaisuuksien ohella Pulasorsista löytyy myös seuraavat huonot ominaisuudet:

Vastamelu poistaa ylimääräiset kohinat, mutta ikävä kyllä, se ei auta a) huutaviin lapsiin, b) nalkuttaviin vaimoihin, tai c) Popedaan.

 T: Jussi

Aiheeseen liittyvät artikkelit
Tiedote: Valco on päättänyt tehdasinvestoinneista Puolangalle - VALCO

Tiedote: Valco on päättänyt tehdasinvestoinneista Puolangalle

Asiakaskyselyn kukkasia - VALCO

Asiakaskyselyn kukkasia

Kuoleman spiraalin jälkilöylyt (eli miten firma ei mennytkään vielä nurin) - VALCO

Kuoleman spiraalin jälkilöylyt (eli miten firma ei mennytkään vielä nurin)

Valco vialliset kuulokkeet takuuhuolto

Kuoleman spiraali (eli miten firma melkein meni nurin)