Pula Sorsat testiajossa - VALCO
Sekalaisia kirjoituksia

Pula Sorsat testiajossa

Kirjoittaja Valco Laboratoriot

Sain testatakseni Valcon tulevat kuulokkeet, jotka oli tarkoitettu köyhille, eli työhommiin ulkosalle. Minulla oli jo ennestään Valcon Sorsat, mitkä osoittautuivat ehdottomasti hinta-laatusuhteeltaan loistaviksi hankinnoiksi. Siispä tiedustelimme tehtailtamme, joska Valcolle olisi saatavilla myös ulos ja kuntosalille sopivia kuulokkeita. Sorsat olivat mielestäni liian hyvät tärveltäväksi ulkona ja niitä on mukavempi säästellä sivistyneeseen matkailuun sisätiloissa.

Koekaniinina sain käsiini myöhemmin Pula Sorsiksi nimetyt laitteet. Näissä kuulokkeissa minua viehätti erityisesti se, että ne olivat tarkoitettu ulkokäyttöön, eikä pieni vesiroiske haittaisi niiden toimintaa. Toinen plussa oli hien kestävyys, nämä olivat ilmiselvästi suunniteltu liikkuvan ihmisen tarpeisiin.

Ensi alkuun vaikutelma vastamelusta ei minua vakuuttanut niin hyvin kuin Valcon kalliimmat kuulokkeet olivat tehneet. Toisaalta tällä hinnalla näinkin hyvä metelin poisto on minulle aivan tarpeeksi hyvä. Myöhemmin huomasin, että vastamelusta on erityisesti apua musiikin kuuntelussa, koska matalien äänien leikkaaminen mahdollistaa musiikin kuuntelun huomattavasti hiljaisemmalla, kuin saman hintaisilla ilman vastameluominaisuutta omaavilla kuulokkeilla.

Ilokseni näissä kuulokkeissa on otettu paremmin huomioon myös suojaus tuulen aiheuttamalta rätinältä mikeissä ja siksi ne sopivat loistavasti myös esimerkiksi puheluihin mökkihommissa. Korkeat äänet tosin kuuluvat läpi aika helposti. Vanhalla rönttämersulla ajaessani, huomasin ajelevani nämä päässä, koska rengasmelun ja dieselin räminän nämä leikkasivat vallan mainiosti.

Musiikin toiston laatu on tällaiselle maallikolle mielestäni aivan hyvä. Soundi on erittäin hyvä leppoiseen ulkoilumusaan. Yleensä kiinalaisista kuulokkeista tahtoo loppua potku matalimmissa äänissä, kun sikäläinen musiikki omasta kokemuksestani menee kovaa ja korkealta. Näissä kuulokkeissa kuuluu selkeästi beatsin insinöörin kädenjälki.

Soudi on (hintaisekseen) hyvä ja jos vastamelu olisi  vähän paremmin toteutettu, niin nämä eivät mielestäni yhtään häpeäsi kalliimpienkaan seurassa. Tässä kohti on toki hyvä mainita, että toisen testikuuntelijan mielestä ääni oli "vähän tunkkainen" ja "tarpeettoman bassovoittoinen". Ehkä riippuu musiikista mitä kuuntelee, itse en Mozartia näillä kuuntele.

Akun kesto on näissä kuulokkeissa aivan omaa luokkaansa ja hommaa helpottaa se, että näitä voi ladata yhtäaikaa kuuntelun kanssa. Kertaakaan akku ei ole loppunut kesken tai edes ilmoitellut vähenemistään minun käytössäni. Myös handsfree -toiminto tuntuu toimivan ihan kohtuullisesti vanhemmasta bt-piirisarjasta huolimatta.

Mitä käytettävyyteen tulee, niin nämä eivät paina päätä ja tuntuivat ensin jopa hieman löysähköiltä päässä, mutta kertaakaan ne eivät ole päästäni tippuneet. Mukavinta näissä on se, että nämä taittuvat aikuisen nyrkin kokoiseksi möykyksi, joka menee kivasti talvitakin taskuun.

Hyvää: Halvat, kevyet, hyvä soundi (minun mielestäni), erittäin hyvä akun kesto, säänkestävyys, siistin näköiset

Huonoa: Vastamelu voisi olla laadukkaampi (tosin tällä hinnalla aivan riittävä), löysähkö ensivaikutelma

Huomiota sen verran, että kaikesta huolimatta laitan nämä joka kerta lenkille lähtiessä päähäni ja jätän vanhat marshallin korvanapit pöydälle. Jos ei muuta, niin pysyypähän tulevilla pakkasilla ainakin korvat lämpöisenä. On sitä rahaa tullut laitettua typerämpiinkin kohteisiin.

Velipoika otti kuulokkeet lainaksi Tokion matkalle, vaikka hänellä olisi kalliimmatkin itsellä, koska nämä menevät niin pieneen tilaan ja laatu on kuitenkin kelvollinen. Ehkä se kertoo jotain.

Jani

Aiheeseen liittyvät artikkelit
Tiedote: Valco on päättänyt tehdasinvestoinneista Puolangalle - VALCO

Tiedote: Valco on päättänyt tehdasinvestoinneista Puolangalle

Asiakaskyselyn kukkasia - VALCO

Asiakaskyselyn kukkasia

Kuoleman spiraalin jälkilöylyt (eli miten firma ei mennytkään vielä nurin) - VALCO

Kuoleman spiraalin jälkilöylyt (eli miten firma ei mennytkään vielä nurin)

Valco vialliset kuulokkeet takuuhuolto

Kuoleman spiraali (eli miten firma melkein meni nurin)