Drone Kiinasta? - VALCO
Sekalaisia kirjoituksia

Drone Kiinasta?

Kirjoittaja Valco Laboratoriot

Katsoimme eräänä loppukesän yönä Youtubesta erilaisia drone-videoita. Siitä lähti sitten ajatus, että kylläpä olisi hienoa oma drone. Sillähän voisi tehdä ihan mitä tahansa, aina Lähi-idän pommituksesta pakettien kuljetukseen.

Puhumattakaan siitä, miten kätevä olisi kuvata omaa, kaunista pisaranmuotoista vartaloaan vaikka kellumassa paljukastikkeessa jonkin laskettelukeskuksen äfterskii partyissä. Pakko siis saada drone!

No tuumasta toimeen ja itse etsimään sopivaa tehdasta kiinasta. Toivomuksena oli löytää drone, jossa olisi riittävä lentoaika, hyvä käytettävyys, kohtuullinen kamera, tai vähintään asennuspaikka kameralle ja ennen kaikkea se seuraisi omistajaansa kuin hai laivaa.

Koska olemme kohtuullisen persaukisia ja asiakkaamme vielä köyhempiä, ei se myöskään saisi maksaa paljoa yli satasta.

Erilaisista dronevalmistajista on suorastaan runsaudenpula. Sen voi toki jokainen todeta selaamalla vähän mitä tahansa verkkokauppaa. Kävimme läpi luvattuja speksejä, tiirasimme kuvia ja videoita. Lopulta tilasimme puolenkymmentä kaikkein parhaalta vaikuttavaa, sellaisilta valmistajilta joilla oli riittävästi myyntiä ulkomaille.

Parin viikon odottelun jälkeen paketit alkoivat tippua ja kuumeinen testaus alkoi.

Mikään odotuksista ei toteutunut. Kaikkien alle satasen dronehärveleiden lento muistutti lähinnä kännistä vanjaa lentämässä ilman transponderia itämeren päällä pimeässä. Puhumattakaan kiinalaisten paskoista kännykkäsovelluksista, millä sai räpsiä legopalikan kokoisilla pikseleillä varustettuja suttukuvia. Kaiken lisäksi yhteenkään ei saanut lisävarusteena ilmasta-maahan ohjuksia.

Aivan paskaa.

Enää ei yhtään tee mieli hankkia halpaa dronea. Ne ovat sekavia laitteita, millä on oma tahto. Pääsääntöisesti halvat dronet haluavat väkisin lentää joko puuhun tai seinään. Ohjaajan seurausominaisuus on lähinnä sitä, että joutuu leikkimään ninjaa, kun drone ottaa syöksyjä kohti silmiä.

Käytännössä mikään paketeissa ilmoitettu ominaisuus ei pitänyt läheskään paikkaansa. Vielä siis täytyy köyhän odottaa, että tekniikka ja etenkin kiinalaisten paska ohjelmisto saavuttaisi edes jonkinlaisen vaakatason. Ei siis jatkoon. Pitää taas etsiä jotain uutta myytävää.

 Muista siis nämä, kun ostat alle satasen dronen:

 - Ne ovat täysin leluja, ihan paskoja leluja. Niihin ei lähtökohtaisesti saa aseita, eivätkä ne jaksa lennättää sinua riippumatossa.

- Pidä huoli, että niissä on edes jonkinlainen kompassi ja GPS laitteisto, muuten ne lentelevät just sinne mihin tykkäävät. Yleensä myös ne, missä on kompassi ja GPS lentävät lähinnä itseä silmään.

- Satasella saa kaljasta enemmän iloa kuin dronesta. Halvan dronen lentoaika on vain muutaman minuutin, kun tuopilliseen kaljaa saa kulumaan helposti vartin. Halpaan droneen kyllästyy puolessa tunnissa ja satasella saa aika monta tuoppia alepubissa.

- Latausajat ovat säälittävän pitkiä. Lasten mehukestin yhden 5 minuutin lennon jälkeen seuraava lento on noin päivän päästä.

- Hyvä drone maksaa tonnin, eikä sitä lähtökohtaisesti osteta kiinalaisilta

Mitä odotimme:

Mitä odotimme

Mitä saimme:

Mitä saimme

Aiheeseen liittyvät artikkelit
NL25-nappikuulokkeet: Matkalla kohti parhautta

NL25-nappikuulokkeet: Matkalla kohti parhautta

Valco Oy pitää kiinni Puolangalle suunnatuista investoinneista lakkoilusta huolimatta

Valco Oy pitää kiinni Puolangalle suunnatuista investoinneista lakkoilusta huolimatta

Markus Eronen kuulokeyhtiö Valcon vauhdittajaksi merkittävällä pääomasijoituksella.

Markus Eronen kuulokeyhtiö Valcon vauhdittajaksi merkittävällä pääomasijoituksella.

Tiedote: Valco on päättänyt tehdasinvestoinneista Puolangalle - VALCO

Tiedote: Valco on päättänyt tehdasinvestoinneista Puolangalle