Asiakkaan rehellinen arvio Pula Sorsa -kuulokkeista - VALCO
Sekalaisia kirjoituksia

Asiakkaan rehellinen arvio Pula Sorsa -kuulokkeista

Kirjoittaja Valco Laboratoriot

Vastuuvapautus: Kommentoin Valcon sponsoroitua julkaisua Facebookissa joulukuussa 2018 ja he ottivat minuun yhteyttä pyytäen kirjoittamaan käyttökokemuksistani heidän Pula Sorsa -vastamelukuulokkeista jotka olin aiemmin ostanut. Korvauksena arvion kirjoittamisesta minulle luvattiin lahjakortti heidän kauppaansa eli minulle annettu korvaus arvion kirjoittamisesta. En tunne yrittäjiä tai kauppiaita mitään muuta kautta.

Kirjoitan tätä nyt noin neljän viikon käytön perusteella. Minulla ei ole aiempaa käyttökokemusta vastamelukuulokkeista enkä ole aiemmin sijoittanut yli 40 euroa kuulokkeisiin.

Teen töitä isossa ohjelmistofirmassa avokonttorissa. Loppuvuodesta 2018 alkoi tuntua, että multitaskaamisesta johtuva stressi alkoi käydä psyykeelle ja seuratessani vastamelukuulokkeet päässä töihinsä keskittyvää työkaveriani heräsi ajatus sellaisten hankkimisesta itsellekin. Vastamelukuulokkeilla saisin vähennettyä ainakin vähän ulkoisia häiriötekijöitä.

Valitettavasti Black Friday -tarjoukset ehtivät mennä ohi ja kaverini minulle suosittelemat Valco Sorsa -kuulokkeet olivat nekin loppu. Facebookin mainonta-algoritmi toimi kuitenkin kerrankin ja törmäsin Valco Pula Sorsa -kuulokkeiden testiraporttiin.

Lukemani perusteella uskaltauduin tilaamaan kuulokkeet. Eihän 70 euroa ollut paha hinta, jos kuulokkeet toimisivat yhtään niin hyvin kuin luvattiin - ja ainahan ne voisi palauttaa. Kuulokkeet tulivat siistissä paketissa, jossa oli mukana plugiliitin ja jonkinnäköinen adapteri, jonka käyttötarkoitus ei ole minulle vielä selvinnyt (toim huom. adapteri on lentokoneita varten).

Erityismaininnan ansaitsevat suomenkieliset käyttöohjeet, jotka ovat ilmeisesti Valcon kääntämät, sillä ne noudattavat mainonnasta tuttua humoristista linjaa.

Ensikokemukseni vastamelusta oli varsin positiivinen. Testasin kuulokkeita ensikertaa ennen kokoustamme Tanssisali Lutakossa, jossa ilmastointi humisee merkittävästi avokonttoria enemmän. Vastamelu onnistui vaimentamaan ilmastoinnin melun todella hyvin, mutta viereisessä pöydässä käyty keskustelu tuntui tulevan läpi.

Tässä kuuntelen tyytyväisenä kirkonpolttoheviä

Vaikkakin jouduin turvautumaan käyttöohjeisiin, sain paritettua kuulokkeet kännykkäni Bluetoothin kanssa helposti ja musiikin peittämään lopun taustahälyn. Hetkessä olin jo omassa maailmassani ja harmikseni jouduin riisumaan kuulokkeet keskustellakseni toisten kanssa.

Ensivaikutelmani äänenlaadusta oli hyvin bassovoittoinen, mutta muuten varsin hyvä. Mistään studiokuulokkeista ei siis puhuta, mutta omaan metal-painotteiseen musiikin kuunteluuni tuollainen korostettu basso sopii eikä se varsinkaan meluisammassa ympäristössä tunnu häiritsevän.

Parhaimmillaan kuulokkeet toimivat työmatkoilla paikallisliikenteen bussissa, missä vastamelun vaikutukset todella huomaa. Sen ansiosta äänenvoimakkuuden voi pitää melko pienellä ja samalla äänenvoimakkuudella kuulee muutkin soittimet, siinä missä ilman vastamelua kuulisi pelkän sähkökitaran.

Kuulokkeiden voimakkuudensäädössä on kuitenkin pieni ongelma, sillä se hyppää kännykässäni yhden pykälän yli, mikä on sisätiloissa korvilleni liikaa. Toisinaan sopivan tason löytämiseksi joudun säätämään ääntä puhelimestani.

En tiedä onko tuo vain oman Android-puhelimeni ongelma, sillä tietokoneen kanssa tuo säätö toimii paremmin.

Valitettavasti kuulokkeiden BT-parittaminen työkoneeni (Win10) kanssa ei ole sujunut ongelmitta ja tyydyn töissä usein kuuntelemaan musiikkia puhelimestani. Tällöin kantama kattaa mukavasti matkani kahviautomaatille ja toisinaan myös palaan sieltä takaisin.

Muutoin kokemukseni työpaikalla ei ole ollut pelkästään positiivinen.

Vastamelusta ei avokonttorissa saa aivan yhtä suurta hyötyä eikä pelkkää vastamelun suhinaa jaksa hirveän kauan kuunnella. Toisaalta kuulokkeet sopivat mukavasti korvilleni ja ovat tarpeeksi kevyet, jotta niillä jaksaa kuunnella musiikkia koko päivän.

Kokeilin käyttää kuulokkeita kerran Skype-keskustelussa, mutta mikkkini kaappasi kaikki kahvihuoneesta kantautuvat äänet. En ole varma oliko minulla tuolloin ääniasetukset oikein. Kaverini teki kuitenkin saman huomion mikrofonin herkkyydestä, kun puhuin WhatsApp-puhelua kotona ja yritin samalla siirrellä muuttolaatikoita tai huuhdella lautasia.

Muuten kuulokkeita on ollut mukava käyttää kotona.

Pula Sorsa vastamelukuulokkeet

Olen kotoisin maalta ja vielä 11 kaupungissa asutun vuoden jälkeen minua on uudessa asunnossani häirinnyt moottoritieltä kantautuva jylinä, naapureista aiheutuva melu ja seinästä läpi tunkevat parkkipaikan äänet.

Kun itsenäisyyspäivän jälkeen makoilin krapulassa kämpilläni kuulokkeet päässä, kirosin miksen ollut aiemmin keksinyt hankkia vastamelukuulokkeita.

Kuulokkeet onnistuivat blokkaamaan kaikki edellä mainitut häiriötekijät jopa korvatulppia paremmin. Tajusin vasta ottaessani kuulokkeet pois päästä, että joku testaa autonsa subbaria parkkipaikalla perjantain kuunniaksi. Ilmeisesti tuohon vastameluun tottuminen vaatii vähän aikaa.

Kuitenkin toisinaan esimerkiksi bussin tärinässä tuntuu, että vastamelu aiheuttaa ikävää painetta korviin ja se on otettava pois päältä. Tämä saattaa johtua osittain myös kuulokkeista itsestään, sillä välillä kävellessä tuntuu, että suljetut kuulokkeet aiheuttava ikävän tuntuisia paineaaltoja heiluessan myös ilman vastamelua.

Valcon mainospuheista huolimatta kuulokkeet päässä ei mielestäni merkittävästi paranna mahdollisuuksiaan jäädä auton alle, sillä ne eivät vaimeanna korkeampia ääniä yhtä hyvin kuin matalia. Lähestyvän auton kuulee kyllä, vaikka matalin jylinä leikkautuu kivasti.

Isot ja nolon näköisethän nämä varmasti ovat, mutta tuon vastamelun takia näitä kantaa mielellään päässään myös kylillä. Pula Sorsista olisi kivempi kirjoitaa pitempääkin analyysiä, mutta kirjoitan tätä jouluna kotona ja kymmityttöni vaatii minua leikkimään kanssaan.

Siispä copy-pastean tähän hieman muokatun version kavereilleni kirjoittamastani tiivistelmästä eli wanha cunnon tl;dr:

Arvostan:

 • Vaimentaa kivasti ilmastoinnin äänen ja toimivat erityisen hyvin kaupungilla ja paikallisliikenteen bussissa
 • Bluetooth kantaa aina kahviautomaatille saakka (~15m)
 • Äänenlaatu on itselleni riittävä, vaikkakin bassovoittoinen kun ANC on päällä
 • Kytkimet on mukavasti esillä ja ne löytää helposti
 • Hyvä akunkesto
 • Taittuvat kivasti kuljetukseen

 

Ei niin jeppis:

 • Vaimentaa melko heikosti puhetta ja muuta ei-"staattista" korkeampitaajuista melua
 • Suhisevat ANC (vastamelu) päällä. Tosin niin tekee 300€ hintaiset Bosetkin.
 • Volumesäätö "pomppaa". Puhelimesta toistettaessa volume tuntuu olevan liian hiljainen tai LIIAN KOVA. Koneelta kuunnellessa volume pomppaa nollasta melko kovaksi.
 • Ääni joka ilmoittaa BT:n yhdistämisestä yms. on melko kova. Sen kuulee vaikka kuulokkeet eivät olisi päässä.
 • Äänenlaatu on melko tunkkainen/synkkä kun ANC on pois päältä
 • Näistä kuuluu ikävä napsahdus kun ANC:n kytkee päälle/pois
 • ANC voi mennä päälle melko herkästi kuljetuksessa. En ole huomannut ANC:ssä tai Bluetoothissa (yhdistettynä) aikakatkaisua.

Tiivistettynä arvosana: 4/5

Olen positiivisesti yllättynyt. Työkaveri, jolla on 300€ Boset, sanoi "no oot kyllä saanu vastinetta rahoilles" ja olen samaa mieltä.

T: Heikki ja kuvien copyright myös HeikkiPs. Mainittakoon vielä, että selvisin vuoden 2018 Whamageddonista luultavasti näiden kuulokkkeiden ansiosta.

Aiheeseen liittyvät artikkelit
NL25-nappikuulokkeet: Matkalla kohti parhautta - VALCO

NL25-nappikuulokkeet: Matkalla kohti parhautta

Valco Oy pitää kiinni Puolangalle suunnatuista investoinneista lakkoilusta huolimatta - VALCO

Valco Oy pitää kiinni Puolangalle suunnatuista investoinneista lakkoilusta huolimatta

Markus Eronen kuulokeyhtiö Valcon vauhdittajaksi merkittävällä pääomasijoituksella. - VALCO

Markus Eronen kuulokeyhtiö Valcon vauhdittajaksi merkittävällä pääomasijoituksella.

Tiedote: Valco on päättänyt tehdasinvestoinneista Puolangalle - VALCO

Tiedote: Valco on päättänyt tehdasinvestoinneista Puolangalle